DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Luda večer vratara Hodaka u romantičarskom klasiku ćeralijskog Papuka i Grabića

S obzirom na raspored današnji program turnira donio je nekoliko susreta koji nisu bili od tolike važnosti za daljnji tijek natjecanja pa je večer prošla dosta mirno, praktički u revijalnom tonu gdje se nije previše marilo za obranu pa su strijelci došli na svoje.

U prvoj veteranskoj utakmici Suhopolje je iznenadilo odigravši neriješeno protiv Mars napada. Mars je dva puta bio u rezultatskoj prednosti no žilavi Suhopoljčani oba su se puta uspjeli vratiti preko još itekako opasnog Darija Podnara. Kišu golova koja je završila još jednom podjelom bodova gledatelji su vidjeli u susretu između Autoservis Ine i Mladosti. U toj jednoj od utakmica gdje se baš nije previše mislilo na obrambene zadatke proslavili su se trostruki strijelci Željko Jagnjić kod Mladosti i Stipica  Bušljeta kod Autoservis Ine. Pistacio je ispunio zadanu misiju ne samo pobijediti već i dobrano popraviti gol razliku u susretu protiv Mladosti iz Čađavice kako bi uspio ući u uski krug kandidata za jedno od dva treća mjesta koje vodi u daljnje natjecanje. Zanimljivo je bilo u ogledu Gracije i Fontane. Iako je Gracija veći dio utakmice bila u rezultatskoj prednosti slatinsko-virovitička momčad bila je ta koja je diktirala tempo i napadala no Cabuna je imala sjajno raspoloženog vratara. Ipak niti on nije mogao ništa kada je praktički sa zvukom sirene za konačno izjednačenje pogodio Kirin. Sjajan otpor pružili su favoriziranim Kumovima članovi Rilemonta. iako su Kumovi dosta brzo stekli prednost od dva gola viška preko razigranog Hodaka mladi dečki Rilemonta odbili su izvjesiti bijelu zastavu te su preko svog ponajboljeg igrača Dorinke uspjeli natjerati protivnike na dodatan napor kako bi ipak u samoj konačnici preko Kovača došli do treće pobjede u skupini. Posljednji ogled večeri bio je onaj između Papuk toursa i Grabića, a u njemu su mogli uživati istinski malonogometni romantičari. Obje momčadi u taj su ogled ušle bez iti jednog boda na kontu bez ikakvih šansi za plasman dalje no u pravom sportskom duhu odigrali su poštenu utakmicu kao da se radi o finalu svjetskog prvenstva na čemu im valja iskreno čestitati. Papuk se otpočetka postavio kao favorit što je i naplatio prvo preko Tunića, a onda i fantastičnim volejom Čovića. Ipak i Grabić je u ovoj utakmici, vođen s klupe sa legendom slatinskog malonogometnog turnira Nedjeljkom Benkom, konsolidirao svoje redove i znao zaprijetiti, usto je na vratima imao Roberta Hodaka koji je branio kao u transu i čija je brojka obrana graničila s onom francuskih rukometnih vratara u završnicama velikih svjetskih smotri. Vidjeli smo u toj predstavi krajnje otvorenju jurnjavu na oba kraja terena. Vidjeli smo veliku bespoštednu borbu za svaki pedalj terena, a vidjeli smo i još jednu golčinu onu Željka Vuka kojom je Grabić krenuo tražiti put ka izjednačenju i kojeg je zasluženo pronašao preko Stanojevića. Na žalost vidjeli smo i tek pedesetak navijača koji su strpljivo ostali pogledati ove dvije hrabre momčadi koje se opraštaju od turnira, a doživjeli smo i njihov veliki iskreni aplauz akterima ove ulozima male, a opet tako velike prave sportske ”coubertinovske” predstave.

Subotnji program turnira počet će utakmicama mlađih uzrasta od 16 sati. Također u subotu će se igrati dvije posljednje utakmice seniorskog turnira po skupinama, a nakon kojih će se za zapisničkim stolom održati izvlačenje parova za idući eliminacijski krug natjecanja.

U – 12
NK Slatina 2 –  NK Slavonija Sladojevci 2:0

U – 14
NK Slatina 2 – Tajanstveni 3:2

U – 16
Bum Bum  –  Amigosi 1:4

Veterani
NK Suhopolje – Mars napada 3:3 (9:10-6m) (Grujić, Podnar 2/Cerovski, Bočkaj, Ostojić)
NK Mladost Miljevci– Autoservis Ino 5:5 (Jagnjić 3, Podmanicki 2/Gusić, Dunković, Bušljeta 3)

Seniori
Mladost 1930 Čađavica – Pistacio Mario gold 1:9 (Kovač/Dunković 2, Piskać-ag, Buneta 2, Bočkaj 2, Gusić 2)
Gracija Cabuna  –  CB Fontana 2:2 (4:5-6m) (Jugović 2/E.Kirin 2)
Rile Mont – Vt Kumovi 1:3 (Dorinka/Hodak 2, S.Kovač)
Papuk tours – HNK Grabić 2:2 (Tunić, J.Čović/Vuk, Stanojević)

dj

Foto: Damir Jukić


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button