Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
NASLOVNICAŽUPANIJA

Lucija Hok iz Nove Bukovice, dobitnica Rektorove nagrade iz biomedicine i zdravstva

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, rektor Damir Boras dodijelio je ukupno 184 Rektorove nagrade u pet kategorija, a među nagrađenima bila je i Lucija Hok iz Nove Bukovice. Nagrađeno je ukupno 184 rada u pet kategorija. Rektor Damir Boras u pozdravnom je govoru pozvao studente da svoja znanja i iskustva iskoriste u Hrvatskoj, a ne u inozemnim zemljama. Poručio je i da 90 posto dobitnika Rektorove nagrade uspijevaju u karijeri, odnosno postaju vrhunski stručnjaci i znanstvenici u svojim poljima.

Damir Boras je također napomenuo da je čuvši i vidjevši dobitnike Rektorove nagrade zaključio kako oni u sebi utjelovljuju antičko načelo kalos kagathos, to jest načelo dobroga i lijepoga, te im je poručio ”budite takvi cijeli život, prema sebi, svojim obiteljima, svojoj djeci, koju nemojte zaboraviti imati”.

Među nagrađenima bila je i Lucija Hok iz Nove Bukovice, studentica 4. godine farmacije na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu, rođena 20. 8. 1994. godine u Virovitici, kćer hrvatskog ratnog vojnog invalida koji sa svojom skromnom mirovinom uzdržava nju i sestru Mariju, također odličnu studenticu na Biotehnološkom fakultetu u Zagrebu.
Lucija, inače jako skromna i vrijedna djevojka, osnovnu školu je završila u Novoj Bukovici kao najbolja učenica generacije, a u SŠ Marka Marulića Slatina završila je gimnaziju u kojoj se je također istaknula na natjecanjima u kojima je osvajala nagrade iz kemije na državnim razinama.

Nagradu koju joj je uručio rektor Sveučilišta u Zagrebu, Damir Boras, te prodekanica za nastavu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Ana Mornar-Turk, Lucija je dobila iz područja biomedicine i zdravstva na temu ”Mehanizam reakcije kloriranja 5-fluorouracila i ekotoksikološka analiza kloriranih produkata”.

Inače, od 184 rada, 123 nagrade su dodijeljene u kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad jednoga ili dvaju autora. U kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora) nagrađeno je 28 radova. U kategoriji ”veliki” timski znanstveni i umjetnički rad (više od 10 autora) Rektorovu nagradu dobila su 4 rada, a u kategoriji posebni natjecateljski uspjesi pojedinaca ili timova dodijeljeno je 7 nagrada. Rektorovu nagradu u kategoriji društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici dobilo je 22 rada.

Kao i prethodnih godina, na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu od 6. do 13. srpnja 2017. možete pogledati izložbu plakata na kojima su nagrađeni studenti predstavili svoje radove.(Domovina net/srednja. hr, foto Ivan Božić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button