DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINE

LU “Sokol” Čađavica održala turnir u lovnom streljaštvu povodom Dana Općine Čađavica

Ovogodišnje obilježavanje blagdana sv. Petra i Dana općine Čađavica je zaista bilo sadržajno i bogato različitim programima i manifestacijama. Tako su danas (nedjelja, 30. lipnja) i članovi LU “Sokol” Čađavica željeli dati svoj doprinos i organizirali zaista hvalevrijedan turnir u lovnom streljaštvu.

Već dugi niz godina Općina Čađavica daje podršku našoj lovačkoj udruzi te je i streljana na kojoj se nalazimo nastala u suradnji s općinom i načelnikom Mirkom Rončevićem. Zato smo željeli, na neki način, pokazati da cijenimo suradnju i dati svoj doprinos u obilježavanju Dana općine Čađavica – rekao nam je predsjednik udruge Goran Budimir te nadodao kako su organizirali cjelodnevni turnir (po prvi puta s kotizacijom) u gađanju glinenih golubova ekipno, gađanju zračnom puškom i gađanju zeca u trku. Za sve posjetitelje je osigurana i hrana (kobasice, grah i roštilj).

Ekipe su stizale već od ranih jutarnjih sati tako da je natjecanje počelo već od 9 sati. Sve prisutne su došli pozdraviti i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović s načelnikom Općine Čađavica Mirkom Rončevićem, a i sam župan se okušao u gađanju zračnom puškom.
Streljanu je posjetila i pročelnica jedinstvenog upravnog odjela Općine Čađavica Ivana Zubak koja se po prvi puta okušala u gađanju zeca u trku. Lovce je došao pozdraviti i saborski zastupnik Josip Đakić, te se s načelnikom Rončevićem okušao u gađanju glinenih golubova.

Unatoč zaista vrelom danu s visokim temperaturama, na natjecanje se prijavilo čak 11 ekipa.

Poredak u ekipnom gađanju glinenih golubova:

1. LU Fazan Špišić Bukovica l – 127 bodova
2. LU Srnjak Rastovac – 123 boda
3. LU Fazan Pitomača – 121 bod
4. LU Slavonac Kutjevo – 120 bodova
5. LU Vidra Čaglin – 118 bodova
6. LU Sokol Čađavica 11 bodova
7. LU Fazan Špišić Bukovica ll – 104 boda
8. LU Šljuka Zdenci – 91cbod
9. SD Lacići – 88 bodova
10. LU Jelen Nova Bukovica – 72 boda
11. LU Kuna Detkovac – 69 bodova.

Poredak u pojedinačnom gađanju glinenih golubova (tzv. desetke):
1. David Pleša
2. Filip Puškadija
3. Marijo Mareković

Poredak u Fair-playu:
1. Mario Pavleković
2. Ivica Pleša
3. Alen Peić.

Poredak u gađanju zračnom puškom:
1. Tomislav Brlas 44 boda
2. Filip Puškadija 42 boda
3. Josip Mihoković 39 bodova.

Poredak u gađanju zeca u trku:
1. Filip Puškadija 107 bodova
2. Kristijan Štefanek 101 bod
3. Danijel Novosel 101 bod.

Bitno je napomenuti da su za svaku disciplinu za prva tri mjesta osigurani pehari, a za ekipe i medalje koje su najboljima uručili načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević i predsjednik LU Sokol Čađavica Goran Budimir.

Predsjednik Budimir nam je u kratkom razgovoru napomenuo kako je izrazito zadovoljan odazivom ekipa, a posebice onim udrugama koje se ne natječu u ligi, već su došli dati podršku i podružiti se s ostalim udrugama. Također je naglasio kako i dalje ustraju na sređivanju prostora streljane, te su prije nekoliko dana dali napraviti sigurnosni nasip kako bi održavanje turnira i gađanje natjecatelja bilo što sigurnije te da to nije kraj je još nedostaje voda i sanitarni čvor, ali da intenzivno rade na tome.

Danas su na ovom turniru bili stvarni zaljubljenici u lov i lovno streljaštvo i ljudi koji vole druženje, a njihovo druženje nije završilo s turnirom i podjelom nagrada – tada je tek počelo.

(nm/Tekst i foto: Ratka Turk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button