DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Lovačko društvo iz Nove Bukovice ima novi objekt za obradu divljači

Danas je u Novoj Bukovici  u dvorištu Lovačke udruge Jelen svečano otvoren potpuno novi modernizirani objekt za otkožavanje divljači vrijedan gotovo 250 000 kuna. Novobukovačko društvo ozbiljno je, baš u skladu sa svojim dugogodišnjim djelovanjem i radom, shvatilo obvezu odnosno zakon EU koji nalaže da svako lovačko društvo mora imati adekvatan higijenski prilagođen prostor za obradu mesa divljači. Tako je danas nakon dvije godine radova svečano otvoren objekt s hladnjačom kapaciteta od 20 do 25 komada svinjske divljači.
Osim vlastitih sredstava lovačke udruge iz Nove Bukovice i županija je financijski potpomogla izgradnju ovog objekta, a opremanje hladnjače vrijedne 100 000 kuna s osjetnim popustom pomogla je i tvrtka ROS iz Vrbovca.

Uzvanike današnjeg otvorenja pozdravio je predsjednik LU Jelen Vlado Župan. Pozivu za sudjelovanjem na ovoj maloj svečanosti odazvali su se predstavnik županije Predrag Mrmoš iz Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove, predstavnici Općine Nova Bukovica, predstavnici prijateljskih lovačkih udruga, brojni članovi novobukovačkog lovačkog društva, te Antonio Repić tajnik Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije i predsjednik istog Miroslav Buneta kojem je pripala čast da simbolično otvori novi objekt.
Nakon otvorenja za sve okupljene goste i  uzvanike, Lovačka udruga Jelen  odnosno njezini članovi pripremili su prigodnu zakusku.
(dj/Foto: Damir Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button