DOGAĐANJANASLOVNICA

Lovačka kuća Repić – turistička destinacija slatinskog kraja

Nakon obilaska pojedinih slatinskih gospodarstvenika u prosincu, gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić Novu je godinu započeo obilaskom turističkih destinacija na slatinskom području. Tako je jučer u pratnji pročelnika Marina Kokorića i Krunoslava Šaraboka posjetio Lovačku kuću Repić gdje ih je dočekao Antonio Repić te predstavio kompletnu ponudu svoje obiteljske turističke destinacije.

Lovačka kuća Repić sa svojim je radom započela 1980.-ih godina, u to vrijeme poznata pod nazivom Ugostiteljstvo Repić. Tada se prvi puta u Slatini počinje spominjati ozbiljan razvoj lovstva kao i turizma općenito koje traje sve do danas.
Strast prema lovu prenosi se s koljena na koljeno, a prisutna je već u tri generacije ove obitelji što je iz hobija prešlo u ozbiljan posao, odnosno lovni turizam koji privlači sve veći broj posjetitelja u slatinski kraj, osobito iz Austrije, Njemačke, Italije…

Lovačka kuća nalazi se na oko 220 metara nadmorske visine, a samo je nekoliko minuta udaljena od centra grada. S njenih se terasa pruža veličanstven panoramski pogled prema Slatini, okolnim selima i rijeci Dravi, preko brojnih vinograda i voćnjaka, šuma i polja te čiste netaknute prirode.

U sklopu Lovačke kuće nalaze se restoran, terase, pansioni i polupansioni, prostor za smještaj lovačkih pasa, igralište, vinogradi…, a osim atraktivnih smještajnih kapaciteta i specijaliteta lovačke i slavonske kuhinje u ponudi su brojni drugi sadržaji za sport, rekreaciju i zabavu, tako da su osim lovaca dobrodošli i ostali turisti, izletnici, obitelji… koji žele provesti ugodne trenutke daleko od gradske buke i vreve ili proslaviti neki važan im događaj poput vjenčanja, rođendana…

– Svake godine se trudimo povećati našu ponudu i pružiti gostima što ugodniji i zabavniji boravak, a u budućnosti planiramo proširiti smještajne kapacitete i dodati razne sadržaje jer je potražnja za ovakvom vrstom odmora postala izuzetno velika u zadnjih nekoliko godina, – zaključio je Antonio Repić.

– S obzirom da grad Slatina nema hotel ni sličnih smještajnih kapaciteta ova privatna inicijativa u svakom slučaju je dobrodošla i već je zaživjela u Slatini kroz specifičnu ponudu, a to je prije svega lovni turizam, – nadovezao se gradonačelnik Ostrošić, te dodao kako je obitelj Repić u posljednjih godinu-dvije uložila dosta sredstava kako bi napravila pomak u ponudi grada Slatine i to je svakako jedan hvalevrijedan korak naprijed budući da se Grad otvara prema van s brojnim sadržajima i za korisnike drugačijih interesa s ciljem da se dolazak svakog gosta u Slatinu produži na višednevni boravak.

– Na tom tragu Grad čini sve da intenzivira razvoj turizma, osobito kroz Strategiju razvoja turizma Grada Slatina koja je već kao dokument gotova, ali se još intenzivno radi na terenu, tako da su nove ideje i ovakve inicijative dobrodošle jer što imamo veću ponudu to ćemo biti i kvalitetniji na tržištu, i to je ono što je bitno.
Slatina se u proteklih nekoliko godina isprofilirala kao grad koji nije samo grad kroz koji ljudi prolaze, nego imaju doista i što vidjeti, od samog središta grada kroz sadržaje Zavičajnog muzeja, Pučkog otvorenog učilišta, do ovih privatnih inicijativa, lovstva, ribolova, posjeta Papuku i Dravi, tako da ove male mikro lokacije koje imamo po gradu i široj okolici stvaraju jednu kompaktnu cjelinu turističke destinacije koja će zadržati posjetitelje na ovim prostorima,
– zaključio je gradonačelnik Ostrošić.
(Mihaela Feldi/Foto: Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button