DOGAĐANJANASLOVNICA

Lovačka društva i udruge s područja VPŽ pripremali lovački paprikaš za posjetitelje Viroexpo-a

Članovi ukupno 28 lovačkih društava i udruga s područja Virovitičko-podravske županije od jutra su pripremali lovački paprikaš za sve posjetitelje sajma Viroexpo. Svatko je imao svoj recept. Neki ljući, neki manje ljut, neki s više paprike, a neki su imali svoje tajne, ali kod svih je bilo jedno, miris ove gastronomske delicije širio se na daleko. Uz brojne posjetitelje Viroexpa u odličnom lovačkom paprikašu uživali su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement.
 
Lovački paprikaš su po svom receptu kuhali i članovi lovačkih udruga s područja općina Čađavica i Sopje. Svoje lovce u spravljanju gulaša obišao je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević te se i sam uvjerio kako su odradili dobar posao. 
 
Uz Vladu RH, pokrovitelji sajma su i: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma i sporta. BiH je Zemlju partner sajma, a Županija partner Viroexpa 2023 je Ličko-senjska županija. Organizatori i pokrovitelji sajma godinama su – Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Sponzor partner su Hrvatske šume.
 
tks( Izvor: icv.hr, vpz.hr, Foto: K. Toplak, I. Barčan)
 
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button