DOGAĐANJANASLOVNICA

LOKALNA AKCIJSKA GRUPA „MARINIANIS“

Treća radionica za pripremu izrade Lokalne razvojne strategije

Slatinska Lokalna akcijska grupa Marinianis organizirala je treću radionicu za pripremu Lokalne razvojne strategije LAG-a za programsko razdoblje 2023.-2027. godine iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Radionicu je održala Bojana Markotić Krstinić, glavna tajnica Leader mreže Hrvatska, a tema radionice bila je „Razvojne potrebe područja Lokalne akcijske grupe Marinianis“.

Riječ je o radionici za pripremu dokumenata strategije na kojoj su predstavnici javnoga, gospodarskog i civilnog sektora dali svoj doprinos kreiranju ruralnog razvoja područja LAG-a, vodeći računa o vlastitim planiranim projektima. Oni su, naime, imali priliku svoje razvojne ideje uključiti u novu strategiju putem koje će se te ideje moći financirati iz sredstava LAG-a, odnosno izraziti vlastito mišljenje i planove o budućem osobnom poduzetničkom razvoju te razvoju područja na kojem žive. Upravo zato za izradu Lokalne razvojne strategije ključan je doprinos svih zainteresiranih strana.

Na dosadašnjim radionicama analizirani su statistički podatci o području LAG-a, koje obuhvaća grad Slatinu i općine Sopje, Čađavica, Nova Bukovica i Voćin, a sljedeća radionica bit će posvećena mogućim konkretnim intervencijama pa će više biti uključene civilne udruge i gospodarstvo, odnosno obiteljska poljoprivredna gospodarstva, s konkretnim primjerima koji mogu biti uvršteni u strategiju LAG-a. Važno je znati da je Lokalna razvojna strategija LAG-a ključni dokument na temelju kojega će svim zainteresiranim potencijalnim korisnicima i investitorima biti moguće natjecati se za sredstva namijenjena razvoju područja LAG-a, odnosno za sredstva koja su namijenjena provedbi projektnih ideja sukladno Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Prema riječima voditeljice LAG-a Renate Benije, strateško-planski dokument Lokalna razvojna strategija LAG-a Marinianis bit će završena do konca lipnja, a 75 posto dobivenih sredstava dodjeljivat će se do 2027. godine civilnim udrugama, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i jedinicama lokalne samouprave kroz mjere definirane u zajednički donesenoj Lokalnoj razvojnoj strategiji.   

(tks/Izvor:P. Ž.)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot