DOGAĐANJANASLOVNICAPOLITIKA

Ljubinka Pavlović nova je predsjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Slatine, a njezin zamjenik Mile Maksimović

Danas je u Hrvatskom domu u Slatini održana konstituirajuća sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Slatine na kojoj je prisustvovalo 13 od ukupno 15 vijećnika uz nazočnost paroha srpske pravoslavne parohije Svetih apostola Petra i Pavla u Slatini Dragana Gaćešu.

Sve prisutne na početku je u ime Grada Slatine i gradonačelnika Denisa Ostrošića pozdravio pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok koji je ujedno i otvorio sjednicu.

Nakon što je u ime Gradskog izbornog povjerenstva Grada Slatine potpredsjednik istoga Mario Poljak pročitao Odluku o konačnim rezultatima izbora za članove Vijeća srpske nacionalne manjine u gradu Slatini, pod predsjedanjem Radmile Ponorac i nazočnosti člana Gradskog izbornog povjerenstva Krešimira Štimca izabrani su članovi komisije za mandatna pitanja Savo Kolarić i Radmila Ponorac, te predsjednica Milena Lazić koja je potom podnijela izvješće iste.

Potom su također jednoglasno izabrani i članovi komisije za provedbu izbora Vojislav Vejić i Radmila Gostovac te predsjednik Slobodan Ostojić nakon čega se pristupilo tajnom glasovanju za izbor predsjednika i zamjenika Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Slatine koje je predložila dosadašnja predsjednica Dragana Uvalić.

Tako je za novu predsjednicu Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Slatine izabrana Ljubinka Pavlović, a za njezinog zamjenika Mile Maksimović.

Čestitke novoizabranom rukovodstvu uputio je gradski pročelnik Krunoslav Šarabok koji je pohvalio rad slatinskog Vijeća srpske nacionalne manjine istaknuvši dosadašnju uspješnu suradnju između Vijeća i Grada Slatine te vijećnicima zaželio puno uspjeha u provedbi novih projekata.

Zahvalu na ukazanom povjerenju izrazila je na kraju predsjednica Ljubinka Pavlović koja se ujedno zahvalila Gradu Slatini na uspješnoj suradnji, te pozvala svoje vijećnike na ozbiljan i kvalitetan rad u narednom razdoblju.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button