DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

„Ljubav,gubitci i moda“ primamili brojnu publiku

U jučerašnjim večernjim satima smo, u velikoj dvorani POU-a, imali prilike pogledati hit predstavu naziva „Ljubav,gubitci i moda“.

Ovu,za naše podneblje, netipičnu predstavu, u formatu storytellinga iliti pričanja priča, koji se oslanja na američku tradiciju, a koji se po prvi puta predstavlja u Hrvatskoj, odigralo je pet, hrvatskoj publici, izuzetno poznatih dama. Njihova imena su Zdenka Kovačiček,Sanja Doležal,Matija Prskalo,Karmela Vukov- Colić i Mirna Medaković Stepinac.

Publici, koja je jučer do maksimuma napunila parter naše kino dvorane, spomenute dame pričale su priče nastale inspiracijom američke književnice Nore Ephron, prave stručnjakinje za romantične komedije, ali i duboko osobne drame. Riječ je o monolozima, u kojima svaka od junakinja, govori o odjevnim predmetima koji su obilježili njihov život, a pričajući o njima govore intimnu ispovijest svojih života.

“Ova slatko/gorka, smiješno/tužna predstava smišljena je da nas zabavi i gane, ali i potakne da sami napravimo emotivnu inventuru svoga ormara”, riječi su redateljice ovog scenskog komada Nine Kleflin,koja je napravila i prijevod teksta te adaptaciju djela.

Glazbu je skladala Nikolina Belan dok je haljine nacrtala Sara Lovrić Caparin.

Predstava je napravljena u koprodukciji Špas teatra iz Slovenije i Teatra to go iz Hrvatske.

(Tekst i Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button