NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

“LJETNI ČITATELJSKI IZAZOV” GRADSKE KNJIŽNICE I ČITAONICE SLATINA 21.06. – 10.09.2021.

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina priprema zanimljivo ljeto za svoje korisnike! Uz tjedne radionice i razne događaje organiziran je i “Ljetni čitateljski izazov” koji će trajati cijelo ljeto.

Izazovu se mogu pridružiti svi aktivni stari i novi članovi Gradske knjižnice i čitaonice Slatina, a sudjelovanje podrazumijeva čitanje građe Knjižnice prema zadanim kriterijima odnosno kategorijama. Odabrali smo 12 različitih kategorija čiji redoslijed čitanja bira sudionik Izazova. Sve knjige potrebno je posuditi u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina i pročitati unutar naznačenog perioda. Svakom sudioniku bit će dodijeljen obrazac unutar kojega će djelatnice Knjižnice označavati pročitano, tj. označavati ispunjene kategorije.

Ispunjenjem “Ljetnog čitateljskog izazova” sudionici proširuju vlastiti spektar čitateljskog ukusa, ali i  ostvaruju nagrade: za potpuno ostvaren “Ljetni čitateljski izazov”, odnosno za svih 12 uspješno ispunjenih kategorija nagrada je besplatno jednogodišnje članstvo ili besplatno produženje postojećeg članstva Knjižnice; za 10 uspješno ostvarenih kategorija Izazova nagrada je bon za oprost zakasnine i bon za dodatnu knjigu; za 8 uspješno ostvarenih kategorija  Izazova nagrada je bon za oprost zakasnine, a za 6 uspješno ostvarenih kategorija  Izazova nagrada je bon za dodatnu knjigu.

“Ljetnim čitateljskim izazovom” želi se privući korisnike na korištenje usluga Knjižnice i tijekom ljetnog razdoblja. Organizacija Izazova je jedna od mnogih aktivnosti kojima se GKiČ trudi potaknuti čitanje i ljubav prema čitanju u 2021. godini koju je Ministarstvo znanosti i obrazovanja proglasilo Godinom čitanja. Jedan od ciljeva Izazova je i poticanje korisnika na primjenu različitih kategorija odabira knjiga: izazivaju se korisnici na čitanje raznovrsnih sadržaja.

Pozivaju se svi zainteresirani sugrađani da posjete Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina i provedu ljeto uz knjigu!

(T.K.S./Izvor: GKiČ Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button