NASLOVNICAOD SVEGA POMALOUncategorized

Ljetne radionice i igraonice u DV Zeko

Dok traje ljeto, u Dječjem vrtiću Zeko odvijaju se najzabavnije, šarene, vodene, društvene i natjecateljske aktivnosti. Raznovrsne radionice stvaraju priliku za suradnju svih djelatnika i djece u vrtiću. Tako se djeca u igri mogu koristiti raznovrsnim didaktičkim igračkama koje domar vrtića, prema idejama odgojiteljica koje prate interese djece, izrađuje od prirodnih materijala. Naizgled obične stvari poput iskorištenih boca, cijevi, čepova, grana, lišća, kamenja, uz malo mašte postaju sredstvo za igru i učenje.

Djeca iz skupina Ježići, Bubamare, Leptirići i Jabučice udružila su snage u izradi domaće limunade. Uz raznovrsne natjecateljske igre razvijala su motoriku i suradničke kompetencije, tako su gađali boce vodom i loptama, prelijevali vodu iz čaše u čašu prijatelja, u timovima prenosili vodu iz posude u posudu, manipulirali vodenim balonima… Kroz cijevi, čaše i lijevke složene u niz istraživali su protok obojane vode.

Djeca iz skupine Ribe, Ivančice, Kolačići i Točkice zajedno su izrađivala sunce koje bi otjeralo oblake i kišu, razvijajući tako finu motoriku. S odgojiteljicom Tamarom osmislili su i pjesmicu te pokretnu igru za tjeranje oblaka, u čemu su i uspjeli te nastavili igru na otvorenom. Prema vlastitim interesima djeca su odabirala aktivnosti poput raznovrsnih igara vodom, taktilne šetnje po dugi, gradnje ceste, tenisa, pletenja mreže na panju. U svom su ljetnom kampu organizirali i školu plivanja, pravili prirodne osvježivače zraka i parfeme od cvijeća, biljaka i eteričnih ulja, te izradili eko plastelin za istraživanje otisaka školjaka i biljaka.
(mf/Izvor: DV Zeko/Foto: M. Feldi, DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button