DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

„Lješnjomedska rapsodija moga kraja“ – izrada gastro suvenira naše županije sa Sandrom Jadek

Danas (ponedjeljak) je u kabinetu slastičarstva Strukovne škole Virovitica održana četvrta aktivnost projekta Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske „Lješnjomedska rapsodija moga kraja“ odobrenog Strukovnoj školi Virovitica kao prijavitelju i Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina kao partneru.

Ova aktivnost obuhvatila je radionicu izrade gastro suvenira Virovitičko-podravske županije od meda, lješnjaka i čokolade. Učenici Strukovne škole Virovitica, Industrijsko-obrtničke škole Slatina i Osnovne škole „Ivane Brlić-Mažuranić“ Virovitica izradili su prema originalnim receptima, projektu pridruženog partnera, hrvatske slastičarske reprezentativke Sandre Jadek lizalice s bijelom čokoladom, lizalice s crnom čokoladom i toblerone lizalice.

Sandra Jadek kao vlasnica obrta „Sandrini kolači“ iz Slatine rado se odazvala pozivu škola na sudjelovanje u „Lješnjomedskoj rapsodiji moga kraja“.

Pred 15-tak učenika i njihovih mentora predstavila je dojmljiva umijeća slastičarskih vještina. Aktivnosti su obuhvatile predstavljanje tri inovativna recepta novog gastro suvenira Virovitičko-podravske županije, pripremu namirnica, zanimljive termičke postupke, oblikovanje proizvoda i dekoriranje gotovog proizvoda.

Učenici su aktivno sudjelovali u svim dijelovima izrade spomenutog suvenira. Vagali su sastojke i namirnice, sjeckali, topili, glazirali, posipali, a na kraju su i degustirali sve tri okusne linije ovog novog gastro proizvoda Virovitičko-podravske županije.

(mf; Izvor: Strukovna škola Virovitica, Antonio Risović, dipl. oec.)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button