DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Ljekaj u posljednjim sekundama odnio nadu Vinkovčanima

Novu sezonu natjecateljskog futsala otvorili su juniori MNK Slatine –  i to više nego uspješno.

Oni su u utakmici prvog kola u poprilično izjednačenom susretu svladali vršnjake iz Vinkovaca rezultatom 3:1.

Odlično su slatinski mladci otvorili ovaj susret, a ta vrlo dobra igra nagrađena je s dva gola koje su potpisali Novaković i Tutić. Sredinom drugog dijela inicijativu su u potpunosti preuzeli gosti no zahvaljujući vrataru Tropšeku i dobroj igri Slatine u fazi obrane rezultat se nije mijenjao.

I u nastavku gledali smo istu priču. Lopta je uglavnom bila kod Vinkovčana, a Slatina je svoju prigodu da okonča utakmicu tražila iz kontre. Iako su domaći dečki stvorili nekoliko solidnih prigoda puno opasnije bile su one ispred njihovih vrata. Probali su Vinkovčani na sve načine doći do tog gola koji bi ih vratio u igru i kada nije ušlo iz tih čistih šansi ušlo je kada su se najmanje nadali. Naime u trenucima kada su išli na sve ili ništa, igrajući praznih vrata, jedan praktički neopasan udarac udario je u leđa jednog od igrača i u visokom luku lopta je posve neočekivano sletjela točno iza leđa ovog puta nemoćnog Tropšeka. Još je nekoliko sekundi ostalo do kraja i gosti su krenuli po izjednačenje no ubrzo su doživjeli bolno prizemljenje. Mladi Mikelo Ljekaj presjekao je taj napad te manirom iskusnog rutinera mirno poslao loptu u nebranjena vrata ovog puta posve šokiranih Vinkovčana za prvu prvenstvenu pobjedu juniora Slatine u novoj sezoni.

Futsal regija istok – juniori

1.kolo

SLATINA          3

VINKOVCI        1

SLATINA Dvorana SŠ MM. Gledatelja: 70. Suci: Ličinić (Orahovica) i Gobac (Virovitica). Strijelci: 1:0 – Novaković (5), 2:0 – Tutić (9), 2:1 – Živković (36), 3:1 – Ljekaj (36)

SLATINA: Tropšek, Ljekaj, Bogati, Stjepić, Šarko, Lukaček, Rastović, Šuntić, Cader, Novaković, Rulj, Pelikan, Tutić, Kolembus. Treneri: Marko Novaković i Damir Bogati

VINKOVCI: Pažin, Živković, Barišić, Morovičanin, Stojić, Antol, Pajčić, Sičanica, Idžanović, Petrinović, Križanović, Biluš, Božić. Trener: Miron Veselčić

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button