DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Lisice ponovno u Slatinu donijele Betlehemsko svjetlo mira

Betlehemsko svjetlo mira nalazi se u parku Sekvoje dostupno svim građanima dobre volje da ga ponesu u svoje domove.

I ove godine slatinske Lisice još su jednom, i to sa velikom dozom zadovoljstva, izvršile jednu od svojih omiljenih misija – donijeti u svoj grad Betlehemsko svjetlo mira. Lisice su po svjetlo krenule u nedjelju gdje su ga u društvu brojnih izviđača iz cijele Hrvatske ponijeli sa Kaptola, a gdje su ga dan ranije iz Beča donijeli članovi Saveza izviđača Hrvatske.

Naravno da su mladi slatinski izviđači predvođeni svojim voditeljem Denisom Cukorom iskoristili i ovu prigodu za obilazak i dodatnim upoznavanjem s glavnim gradom. Tako su osim Kaptola obišli i Gornji grad, zatim Grič, spustili se do glavnog trga, prošli Adventom na Zrinjevcu, a zatim i uživali u Ledenom parku i klizanju na Tomislavcu. Ostat će mala žal što nije bilo malo više vremena kako bi doživjeli potpunu noćnu čaroliju zagrebačkog Adventa, a i zabijeljeni vrhovi Medvednice morat će dočekati neku drugu priliku kako bi bili osvojeni od strane ove uvijek na istraživanje i učenje nečeg novog spremne složne družine iz Slatine.

Sama prigodna svečanost uručenja svjetla Gradu Slatini, inače pokrovitelju događaja, održala se u intimnom ambijentu sjenice u parku Sekvoje. Tamo su ga mladi izviđači uručili zamjeniku gradonačelnika Iliji Nikoliću i voditeljici EpiCentra Sekvoja Eni Krpačić. Unatoč ne baš ugodnoj temperaturi na samoj primopredaji pojavilo se i nekoliko predstavnika slatinskih institucija (IOŠ, vatrogasci,…) te građana koji su odmah preuzeli svjetlo. Kako smo doznali u razgovoru s voditeljem Lisica, Denisom Cukorom, izviđači će sutra svjetlo donijeti na mise u obje slatinske župne crkve, a odnijet će ga i u Viroviticu, Čačince pa čak i Feričance, svugdje gdje god ih se pozove jer njihova misija između ostalog i je širiti svjetlo kao simbol mira, ljubavi, prijateljstva, tolerancije i uzajamnog poštovanja. I da, i svim ostalim građanima poručio je da slobodno dođu u prekrasni park Sekvoje uzeti si Betlehemsko svjetlo mira koje će ih čekati u sjenici svakog dana sve do Božića.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button