DOGAĐANJANASLOVNICA

Lisice i ove godine odradile lavovski posao u akciji “Zelena čistka”

Naravno da su se Lisice i ove godine uključile u svjetsku akciju. Bilo ih je po cijeloj Slatini u subotu 22.04. pokušavajući pokupiti sve što nemarni ljudi pobacaju po igralištima, izletištima i parkovima u Slatini. Baza je ove godine bila igralište kod Zgrade nevladinih udruga u srcu Slatine, a naši mobilni timovi su skupljali smeće na ukupno 9 lokacija u gradu. Nakon što je odrađeno ono što bi nam trebao biti posao svaki dan, svim građanima, svugdje, bacili smo se na ugodnije stvari, kao što su roštilj, razne igre i trikovi. Zahvaljujemo se Gradu Slatina na pomoći u organizaciji.

Razgovarajući sa malim Lisicama, možemo poručiti gradu i građanima da smo zadovoljni viđenim, jer ove godine imamo puno manje smeća nego prošle, no da bi trebali još uvijek pripaziti kako ostavljaju javne površine na kojima izletuju i/ili roštiljaju jer neka od izletišta su redovito ostavljena u užasnom stanju nakon nečijih izleta. Znamo da odgoj dolazi djelom od kuće, no dolazi i od društva u kojem se nalazite! Zato, mi, vaša budućnost, molimo Vas odrasle, budite primjer kako DA, a ne primjer kako NE! Možete vi to i bolje!

U akciji sudjelovali:
Lorena Bujdo, Ivan Bujdo, Viktorija Velić, Marta Herceg, Antonio Herceg, Matija Žubrinić (Mate Žubo), Lucija Presečan, Tena Presečan, Anja Kosijer, Damjan Matančić, Frančeska Brajnović, Josip Brajnović, Filip Medvedović, Petar Medvedović.

Voditelji su bili Tatjana Lulić Prpić, Igor Kardoš, Boris Presečan, Ivana Presečan, Denis Cukor.

Očišćene lokacije: Jezero Javorica (šetnica), Izletište Stublovac, Poligon za vozila (Stublovačka), Igralište iznad Crkve sv. Josipa (betonsko), Dj. igralište (Vinogradska), Dj. igralište (M. Trnine), Dj. igralište (M. Hrvatske), Dj. igralište (Zgr. nevadinih udruga/CK), Park/dvorište kod Mamutovca. (OI Lisice)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button