DOGAĐANJANASLOVNICA

Lipe u parku u Ulici Ante Kovačića u Slatini dobile novi oblik krošnje

Dolaskom ljepšeg vremena počinju i radovi na čišćenju i uređenju okoliša na području grada kako bi zelene površine i parkovi spremno dočekali proljeće.
Tako je Upravni odjel za razvoj Grada Slatine, Odsjek za komunalni sustav u suradnji s tvrtkom Slatina kom d.o.o. i Javnom vatrogasnom postrojbom grada Slatine započeo uređenje parka u Ulici Ante Kovačića u Slatini.
Naime uz vlastiti plan uređenja istih Grad osluškuje i dojave građana o potrebi eventualnih intervencija prije svega radi stvaranja sigurnijeg, ali i ljepšeg i zdravijeg okruženja u kojemu žive.

Tako je danas obavljeno orezivanje krošnji na tri stabla lipe na križanju Papučke i Ulice Ante Kovačića u Slatini, koje se nalaze u parku u neposrednoj blizini ceste te su ugrožavale sigurnost vozila i pješaka zbog eventualnog loma dotrajalih grana.

Radove rušenja dotrajalih grana obavio je slatinski vatrogasac Ratko Mirkajlović pomoću vatrogasnih ljestvi uz nadzor zamjenika zapovjednika JVP Tomislava Uhera i komunalnog redara Grada Slatine Marija Čevizovića, dok su djelatnici Slatina koma srušene grane zbrinuli na prostoru akumulacijskog jezera Javorica, te će biti iskorištene za pripremu prvosvibanjskog krijesa.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button