NASLOVNICAOPĆINE

Lino višebojac u Mikleušu: Tisuću balona za Lina

Francisko ih je upitao:

„Znaš li što ću ja postati kada odrastem,
Za tvoju ljepotu svijete?
Ja kada odrastem
Jako velik,
Ja ću postati dijete.“

Da Mikleuš i Nova Bukovica imaju svoje skrivene spisateljske talente otkrile su nam Nikol Jurenac iz OŠ Mikleuš i Izabela Štimac iz OŠ V. Nazor koje su napisale najbolji uradak na temu “Svijet po tvom”. Na Linu je bilo da odluči želi li s Izabelom potrčati u New Orleans gdje trese jazz ili s Nikol provjeriti izgleda li svijet bolje zatvorenih očiju.

Izbor mu nije bio lak. Ali Lino, poznati “dancer” otplesao je s Izabelom do pobjede te najavio sportski dio natjecanja.

U pomoć je pozvao svoje prijatelje Sanju Rođak Karšić, međunarodnu FIFA sutkinju koja je pravdu dijelila i na Olimpijskim igrama u Riju na ženskom nogometnom turniru, te Josipa Božića Pavletića, rukometaša RK Nexea kojega je od sudjelovanja na netom završenom Svjetskom rukometnom prvenstvu u Francuskoj spriječila ozljeda.

Uz glasno navijanje, podršku kolega iz publike, dvojcu iz 5. razreda OŠ Mikleuš nije bilo teško doći do najvećeg broja bodova, koji su im osigurali pobjedu. Dorotea Adam i Leon Kokoška predstavljat će Virovitičko-podravsku županiju na velikom finalu u mjesecu svibnju.

Crveno-bijela srca i tisuću balona dočekalo medvjedića Lina

Među mnoštvom transparenata najviše su se isticali oni 4. razreda koji su proglašeni najboljim u dvije kategorije – najbolji transparent i najbolji navijači. Niko Blažević iz 8. razreda pokazao je da se i dečki znaju dobro koristiti bojicama za lice što je Lino posebno nagradio Lino vafeladama.

Treba spomenuti i dvoje izazivača iz publike, Gabrijelu Jelačić (8.r.) koja je odmjerila snage među rukometnim vratnicama s Josipom, kao i Marija Martinovića (8.r.) koji je tražio pobjedu protiv Sanje u njenom sportu nogometu te osvojio i sudačku majicu s Olimpijskih igara. (http://kids.lino.eu/visebojac / Foto: Robert Valai)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button