DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Likovna radionica u slatinskoj knjižnici: Zabava za sve one koji se usude isprobati nešto novo

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina danas (ponedjeljak, 22. travnja) je održana jedinstvena likovna radionica pod vodstvom iskusne slikarice i profesorice likovne kulture, Tatjane Lulić Prpić, na kojoj je deset sudionica imalo priliku otkriti ili pokazati svoju kreativnost kroz slikarsko platno.

Koncept ovakve radionice relativno je jednostavan – dođete, dobijete predloženu sliku koju trebate prenijeti na slikarsko platno i sav slikarski pribor, a šećer na kraju je izbor između crnog i bijelog vina jer upravo su opuštanje i zabava premisa ovakvog druženja čija je popularnost naglo skočila diljem svijeta u posljednjih nekoliko godina, što nikako ne iznenađuje s obzirom na to da svakome od nas omogućuje da otkrijemo vlastite umjetničke sposobnosti.

Prethodno likovno iskustvo nije bilo potrebno pa se na radionici našlo deset sudionica različitih umjetničkih predznanja, stilova i afiniteta. Mjesta za ovu radionicu popunjena su u rekordnom roku, a kako je ostalo mnogo onih koji su ostali “kratkih rukava”, ravnateljica GKiČ Slatina, Sanja Pajnić, rekla je kako radionicu planiraju ponoviti kako bi i ostali imali priliku iskušati se u slikanju, a osobito jer očito postoji veliko zanimanje javnosti za ovakvu vrstu druženja.

U gotovo tri sata, koliko je trajala ova radionica, prof. Lulić Prpić sve je polaznike detaljno vodila kroz svaki korak stvaranja malog umjetničkog djela te je svojim stručnim savjetima pomagala svima koji su na trenutke zapeli. Uz kist i platno, te pokoju čašu dobrog vina, svatko je uspio stvoriti svoje malo remek-djelo koje će neko vrijeme ostati izloženo u slatinskoj knjižnici, nakon čega ga svaka polaznica može odnijeti doma kao uspomenu na jedno jedinstveno iskustvo.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button