NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Leptirići DV Zeko najavljuju proljeće i veliki Eko projekt

Tijekom čitave zime odgojna skupina Leptirići sa svojim odgojiteljicama Eminom Bljakaj Vulić i Josipom Jukić pripremala se kroz ideje, dječja promišljanja, promatranjem promjena u prirodi i naravno igrom na veliki Eko projekt koji će u slatinskom Dječjem vrtiću Zeko trajati idućih godinu dana.

U suradnji s roditeljima, stručnim timom vrtića, lokalnom zajednicom, gradonačelnikom ali i Općinom Murter – Kornati ovi rastom mali ali u srcu veliki ekolozi posadili su ružmarin, lavandu i smilje, čak i sadnicu masline. Posađene biljke će njegovati tijekom iduće godine dana, pratiti njihov rast, razvoj i ponašanje u uvjetima koji nisu mediteranski te ih uspoređivati s tipičnim biljkama koje rastu u našem podneblju.

Cilj ovog Eko projekta osim ozeljenjavanja prostora vrtića i čuvanja okoliša je berba plodova na jesen i njihova primjena u prehrani, kao i proizvodnja eko proizvoda od lavande, ružmarina i ostalog bilja koje će uzgojiti ovi vrijedni mali ekolozi.

Ekologično razmišljanje u Leptirićima prisutno je tijekom čitave godine.

Tako su se čitavu zimu brinuli su o pticama stanaricama, o kojima su puno naučili, a naučili su još i kako od ambalažnog materijala napraviti kućice za ptice i hranilice koje su u suradnji s roditeljima ove odgojne skupine zatim napunili raznovrsnim sjemenkama.

Naučili su već sve o proljetnicama, a vrtić Zeko može biti samo ponosan na ovakav ekološki rad i trud malih Leptirića i njihovih odgojiteljica.
(mf/Foto: DV Zeko, M. Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button