DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Ravnateljica OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica Lareta Žubrinić imenovana eTwinning ambasadorom

Ravnateljici OŠ Vladimir Nazor Nova Bukovica Lareti Žubrinić, stiglo je vrijedno priznanje Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Naime, imenovala je eTwinning ambasadorom i tako je postala jedna od samo četvero hrvatskih ravnatelja osnovnih škola, koja je ujedno i eTwinning ambasador.

Ambasadori eTwinninga su odgojno-obrazovni radnici s dugogodišnjim iskustvom rada u sustavu odgoja i obrazovanja i provedbi aktivnosti eTwinning te učenici i studenti koji su tijekom odgojno-obrazovnog procesa aktivno koristili mogućnosti eTwinninga. Svojim djelovanjem pridonose povećanju kvalitete i broja projekata eTwinninga u Republici Hrvatskoj, povećanju broja korisnika platforme eTwinning te prepoznatljivosti eTwinninga u medijima i na društvenim mrežama. Ambasadori eTwinninga provode informativna i promotivna događanja te stručna usavršavanja postojećih i potencijalnih korisnika eTwinninga, u skladu s prioritetima eTwinninga za razdoblje 2022. – 2027. godine.

Zadaća je ambasadora eTwinninga pružati besplatnu podršku svim zainteresiranim korisnicima tako da ih ohrabruju, motiviraju i potiču da iskoriste svoje potencijale u okviru zajednice eTwinninga. Svoju dužnost eTwinning ambasadori obavljaju nepristrano i objektivno te je njihova podrška besplatna za potencijalne korisnike.  

U grupi eTwinning HR_ambasadori svim eTwinnerima su dostupne upute za korištenje digitalnih platformi, radni materijali te web alati koji se mogu koristiti u nastavi. Uz to, u grupi su dostupni projektni i videomaterijali kao dodatna podrška u odgojno-obrazovnom procesu u provođenju nastave na daljinu kao i kronologija događanja prilikom provođenja nastave na daljinu u Hrvatskoj od 16. ožujka 2020. godine.

(tks/Foto:L.Ž.)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button