NASLOVNICAOPĆINE

Kulturno-umjetničko društvo ”Podravina” Čađavica predstavilo se na 16. ”Dravskom proljeću” u Sopju

Zajedno s ostalim kulturno-umjetničkim društvima, na ”Dravskom proljeću 2023.” u Sopju se pjesmama i plesovima Posavine predstavio, ovaj put, KUD ”Podravina” Čađavica. 
 
Budući da je na spomenutoj manifestaciji organizirano natjecanje najljepše izvornog narodnog ”ruva”, čađavačku izvornu nošnju predstavile su članice KUD-a Anita Cvetičanin i najmlađa članica KUD-a Klara Bučanac. Za vrijeme dok je Anita objašnjavala dijelove čađavačke ženske narodne nošnje, Klara, kojoj je svega osam godina, vrlo je stručno pokazivala na sebi sve sastavne dijelove nošnje, čime su obije osvojile veliki aplauz. Iako su od strane stručnog žirija na prezentaciji svoje nošnje čađavčanke  dobile sve riječi pohvale, titulu za najljepše ruho osvojila je nošnja  iz mađarskih Martinaca, a Aniti i Klari ovaj će događaj ostati u lijepom sjećanju, odnosno još jedna uspomena i jedno iskustvo više.
 
Članovi KUD-a ”Podravina” Čađavica ovaj su put imali i priliku predstaviti se u projektu ”Tragom hrvatske baštine” na čijoj stranici će biti objavljene fotografije čađavačkih folkloraša viđene i snimljene okom stručnog voditelja projekta. Projekt je to koji prati bogatstvo, ljepotu i raznolikost tradicijske kulture, te pokazuje bogatstvo koje Hrvatska ima. 
 
Osim navedenog projekta, predstavnice KUD-a imale su priliku sudjelovati i u snimanju radio emisije gdje su također predstavile svoje društvo, običaje i nošnju, a koja će se emitirati na Radio Mariji.
  
Večer je završila zajedničkom večerom i zajedničkim druženjem uz grupu Vigor i glazbeni sastav Čista petica, a riječi zahvale domaćinima, Općini Sopje i KUD-u ”Podravc” Sopje, na pozivu i ugodnom druženju u svoje osobno ime, kao i u ime svih članova, uputila je predsjednica KUD-a Valentina Predrevac.
mf (adf, žp; Foto: D. Fišli, KUD ”Podravina” Čađavica)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button