NASLOVNICAOPĆINE

Kulturni centar u Sopju mjesto gdje će se čuvati običaji i tradicija tog kraja

Općina Sopje prijavila je projekt energetske obnove bivše zgrade Općine putem LAG-a Marinianis Slatina te je projekt prošao u stopostotnom iznosu, odnosno Općinu Sopje taj projekt nije koštao ništa. Energetska obnova zgrade bivše Općine započela je u travnju 2021. godine, a krajem 2022. godine radovi su završeni te je uređen i opremljen interijer. U toj zgradi će ubuduće, kada se finiširaju manji radovi, biti Kulturni centar tradicijom bogatog kraja naselja Sopje.

S načelnikom Općine Sopje Berislavom Androšem smo obišli nekada derutnu, a sada potpuno uređenu zgradu Kulturnog centra naselja Sopje.

– Zgrada bivše Općine je uređena u onoj fazi kako je bilo predviđeno po projektu energetske obnove. Naše su namjere u budućnosti da se ovaj Kulturni centar još dodatno uredi. Od preostalih građevinskih radova imamo sitne dorade, kao što je popločavanje stepenica i postavljanje rukohvata na ulazu u zgradu, te asfaltiranje parkirališta ispred zgrade. To bi trebali završiti ove godine, a još u budućnosti planiramo napraviti jedno dječje igralište u dvorištu zgrade Kulturnog centra, kao i jedno malonogometno igralište te ostalo što je potrebno da naši mještani mogu ovdje doći i ugodno provesti svoje slobodno vrijeme. Za sve to što planiramo potrebno je oko 300.000 kuna, a ta sredstva ćemo pokušati povući kroz natječaje na koje se planiramo prijaviti – rekao je načelnik Androš.

Kulturni centar u Sopju bit će mjesto gdje će se čuvati običaji i tradicija tog kraja.

– Kada budemo održavali naše manifestacije, ovdje će biti mjesto gdje ćemo ugostiti naše partnere i sudionike, tako da se na jednom mjestu svi mogu osjećati ugodno. U ovoj zgradi imamo dosta prostora, tri veće prostorije su u gornjem dijelu od koji će jedna biti namijenjena izložbenim aktivnostima, u jednoj će biti ured, a u jednoj konferencijska sala. U donjem dijelu imamo pet prostorija od kojih će jadna biti za smještaj naše arhive, a ostale prostorije ćemo u dogovoru s našim udrugama urediti prikladno njihovim potrebama. U Kulturnom centru će svoj dom tako pronaći KUD ”Podravac” Sopje, Udruga sportske rekreacije ”Sport za sve” ”Podravac” Sopje i Nogometni klub ”Podravac” Sopje. No, još uvijek smo tu za razgovor i prihvaćanje svake dobre ideje kako bi što bolje iskoristili ovu zgradu – zaključio je načelnik.

Projekt energetske obnove bivše zgrade Općine bio je vrijedan oko 550.000 kuna.
mf (D. Fišli; Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button