NASLOVNICASPORT

Kuglački klub Slatina prvak jesenskog dijela prvenstva 3. HKLI-Os

Jučer je u Gradskoj upravi članove Kuglačkog kluba Slatina primio pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok koji im je prenio pozdrave slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića. Ujedno im je i čestitao na osvojenom 1. mjestu u prvom dijelu (jesenske) sezone u sklopu 3. hrvatske kuglačke lige istok zona Osijek, što je i bio razlog jučerašnjag susreta.
Slavljenici Kuglačkog kluba Slatina koji su ove godine proslavili i 60 godina postojanja kuglanja u Slatini, prvi dio jesenske sezone osvojili su nakon devet odigranih kola uz sedam pobjeda, jedan poraz i jednu neriješenu utakmicu.

Slatinski Kuglački klub uz igrače iz Slatine na čelu s predsjednikom Željkom Vaškom okuplja članove mahom iz Virovitice te zajednički čine jednu izuzetnu ekipu koja je odnedavno osnažena i mladim snagama.
U klub su pristigli Ivan Lukačić, Petar Marenić, Željko Španić i Denis Drašković koji su svojim dolaskom pomladili i stare iskusne lisce u ekipi kao što su: Željko Kermend, Dragan Tomić, Damir Ferenčević, Ivan Mandl, Josip Kiš, te kapiten ekipe Dražen Zelenka i trener Željko Medved, a od sljedeće sezone u ekipu se vraća i nekadašnji član Siniša Ljubomiroski.

Potaknut izvrsnim rezultatima trener Željko Medved pohvalio je svoju ekipu koja se nalazi negdje, kako je rekao, na sredini ljestvice 3. hrvatske kuglačke lige, ali ova ekipa ima karakter, to je pobjednička ekipa.
Kada je najteže, stisnemo se, pobijedimo i jače protivnike. Na posljednjoj utakmici u ovom dijelu prvenstva koju smo odigrali, ja kuglam 37 godina, a nisam doživio slično iskustvo, takvo navijanje, takav ugođaj koji nam je pomogao da odigramo odlučujuću utakmicu s fantastičnim rezultatom. Kompaktni smo, imamo nešto što većina ekipa nema, zajedništvo, druženje i pravi karakter dio je uspjeha koji nas diže iznad ostalih.“ – naglasio je Medved.

Predsjednik kluba Željko Vaška tom je prigodom istaknuo odličnu suradnju s Gradom Slatinom bez čije bi potpore, našalio se, mogli staviti ključ u bravu. Isto tako spomenuo je uvijek bolnu točku kluba, nedostatak vlastite kuglane, što klubu donosi teške uvjete rada i ogromne troškove, te članovi kluba ulažu dosta vlastitih sredstava kako bi mogli otići na sva natjecanja, ali samo velika ljubav prema tom sportu daje im snagu za opstanak i nove pobjede.

Grad Slatina prati  rad Kuglačkog kluba i cilj nam je da klub opstane te da se održi njegova dugogodišnja tradicija i uložit ćemo maksimalne napore da se kroz idejne projekte kuglačka staza ponovno vrati u Slatinu. Na taj bi se način kuglanje diglo na jednu višu razinu, kako u rekreativnom, tako i profesionalnom smislu, a Slatina svakako ima potencijala u mladim ljudima koji bi se tada mogli uključiti u ovaj sport.
Uz dobar program koji bi uključivao i rad s mladima kroz potencijalnu školu kuglanja, kuglana bi u Slatini mogla funkcionirati savršeno na zadovoljstvo ne samo kuglača, već i cijeloga grada.“
– istaknuo je pročelnik Šarabok te pohvalio rad predsjednika kluba Željka Vaške čijom je upornošću, između ostaloga, klub opstao sve ove godine.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button