DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Kuglački klub Slatina kao prvak 3. HKLI-Os izborio ulazak u 2. hrvatsku kuglačku ligu

Nakon što je nedavno objavio javnosti sretnu vijest gostovanjem u programu Radio Slatine, Željko Vaška, predsjednik Kuglačkog kluba Slatina posjetio je danas i slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića kako bi se pohvalio ulaskom kluba u 2. hrvatsku kuglačku ligu.

Ovaj je uspjeh klub izborio osvojenim prvim mjestom u natjecateljskoj sezoni 2019./2020. u sklopu 3. hrvatske kuglačke lige Istok zona Osijek.

Slatinski Kuglački klub trenutačno broji 12 članova, i to 5 Slatinčana i 7 Virovitičana na čelu s predsjednikom Željkom Vaškom, a zajednički čine jednu izuzetnu ekipu koja ove sezone slovi kao najmlađa ekipa u kompletnom hrvatskom kuglačkom sportu. U sastavu ekipe su četvorica igrača do 30 godina, a ponosni su što je u njihovim redovima i Siniša Ljubomiroski, koji je pojedinačno 3. igrač Lige.

– Kompaktni smo, imamo nešto što većina ekipa nema. Zajedništvo, druženje i pravi karakter dio je uspjeha koji nas diže iznad ostalih, – naglasio je predsjednik kluba Željko Vaška.

Tijekom ovog susreta gradonačelnik je upoznat s radom kluba i poteškoćama u proteklom periodu što se tiče troškova vezanih za najam skupe dvorane, putovanja u Viroviticu na treninge, te organizaciju utakmica, a koje su nastale u većoj mjeri utjecajem koronakrize.

Uz financijske poteškoće kluba razgovaralo se i o daljnjim aktivnostima kluba o kojima će se više doznati na skorašnjoj skupštini Kuglačkog kluba Slatina koja će se održati u subotu 27. lipnja.

– Iako raspolažemo s najmanje novca od svih ekipa u Ligi, imamo najveću želju za kuglanjem, što nas i gura naprijed prema sve boljim rezultatima. Unatoč svim poteškoćama ja se ne predajem, jer ovaj uspjeh kluba, koji nikada do sada nije napravio takav rezultat, meni je najveća satisfakcija za svih ovih 14 godina koliko vodim slatinski Kuglački klub, – istaknuo je Vaška te se tom prigodom posebno zahvalio gradonačelniku Denisu Ostrošiću za razumijevanje i podršku koju pruža kuglačima, naglasivši pritom izuzetnu suradnju s Gradom Slatinom bez čije pomoći uopće ne bi mogli funkcionirati, te mu darovao majicu kao uspomenu i zahvalu na potpori do ovoga uspjeha.

– Grad Slatina prati rad Kuglačkog kluba i cilj nam je da klub opstane te da se održi njegova dugogodišnja tradicija, osobito sada kada se popeo stepenicu više. To će, vjerujem uz zajedničke napore, u dogledno vrijeme omogućiti brojnim mladim Slatinčanima zainteresiranim za ovaj sport da se priključe radu kluba, – rekao je gradonačelnik Ostrošić čestitajući klubu na uspjehu ove sezone i ulasku u 2. hrvatsku kuglačku ligu.
(Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button