NASLOVNICASPORT

Kuglači ne odustaju od napada na prvo mjesto

Večeras je u zgradi Centra nevladinih udruga održana godišnja skupština Kuglačkog kluba Slatina. Skupština je ujedno bila i izbornog karaktera pa su se i birala nova tijela uprave. Povjerenje da i dalje vodi ovaj itekako uspješan slatinski sportski kolektiv od svojih je članova ponovno zadobio stari-novi predsjednik Željko Vaška. Dužnost potpredsjednika povjerena je Dragutinu Vuku dok će funkciju tajnika i dalje obavljati Ozren Rastija.

Klub je i ovu trećeligašku sezonu izgurao s proračunom nešto manjim od 50 000 kuna, što je i prilično skromna cifra s obzirom na organizaciju brojnih turnira, zatim troškove koje sa sobom povlači natjecanje u trećem rangu hrvatskog kuglanja, ali i na dalje surovu činjenicu da klub i dalje egzistira bez vlastite kuglane. Treće mjesto u netom završenoj sezoni sjajan je uspjeh, no ostat će žal za neuspješnim lovom na prvo mjesto koje su odnijela čak 4 proljetna poraza. No i bez obzira na tekuće probleme u vidu nedostatka financija i toliko željene kuglane u svom gradu ciljevi kuglača ostaju isti, napad i iduće natjecateljske sezone na prvo mjesto i posljedični plasman u drugu ligu. Iz izvješća trenera i kapetana Željka Medveda doznali smo da je ujednačen kolektiv bio razlogom dobrih igara slatinskih kuglača i ove sezone, no ipak posebno je pohvalio statistički najboljeg igrača mladog Željka Španića. Osim navedenog Španića predsjednik kluba pak Željko Vaška, osvrnuvši se na rezultate kluba u prošloj 2018. godini,  pohvalio je i igre što su ih pružali Kermend i Drašković, ali i najavio pojačanje za novu sezonu u vidu povratnika Siniše Ljubomiroskog. Osim organizacije memorijalnog turnira ”Zlatko Kiš” klub je organizirao i turnir povodom Dana grada, ali i dostojno, uz pomoć gradonačelnika Denisa Ostrošića kome se Vaška još jednom zahvalio na svemu što pruža klubu, obilježio 60 godina postojanja kuglanja u Slatini. Otkrio je predsjednik i podatak da pregovara sa višestrukim prvacima Hrvatske, ali i aktualnim prvacima Europe, s kuglačima Zaprešića da dođu u goste slatinskom trećeligašu što bi bila izuzetna čast i veliki događaj za klub i slatinski sport uopće.

Inače sama skupština započela je minutom šutnje za Branka Jurlinu neosporivog zaljubljenika u kuglanje koji je velik dio svog života posvetio upravo ovom sportu i svom voljenom klubu. Priznanje za životno djelo Branku Jurlini koji je prije smrti obnašao dužnost potpredsjednika kluba preuzeo je njegov sin Ivan. Posebna priznanja zaslužili su igrači Dražen Zelenka, Dragan Tomić, Željko Kermend i Željko Medved. Priznanja za pomoć radu kluba dobili su Mirjana Žagar i Damir Jukić. Podršku klubu i čestitke klubu na sjajnom rezultatu uputio je i Stipan Gojević Zrnić predsjednik županijskog kuglačkog saveza, ali i ovom prigodom izaslanik Hrvatskog kuglačkog saveza koji je u toj ulozi ”brončanim” kuglačima udijelio medalje, ali i pehar za spomenuto treće mjesto predsjedniku Željku Vaški. Riječ su imali i gosti predstavnici slatinske i županijske Hvidre, te gradski pročelnik Krunoslav Šarabok koji je uz riječi podrške kuglačima dodao i to da se nada da će se uskoro iznaći rješenje za ostvarenje najvećih snova slatinskih kuglača – izgradnju toliko željene kuglane.
(dj/Foto: Damir Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button