NASLOVNICAOPĆINE

KUD ”Podravina” Čađavica sudjelovao na smotri folklora u Brodsko-posavskoj županiji

Tijekom sudjelovanja na ovogodišnjoj ”Šokačkoj rapsodiji”, koja je održana u ožujku u poznatoj zagrebačkoj koncertnoj dvorani ”Vatroslav Lisinski”, osim nastupa i sudjelovanja na koncertu, folkloraši su iskoristili priliku za sklapanje nekih novih poznanstava s nadom za moguću buduću suradnju. 
 
Nije se dugo čekalo i jedno poznanstvo urodilo je plodom te su se čađavački folkloraši uputili u Brodsko-posavsku županiju, mjesto Donju Vrbu pored Slavonskog Broda. KUD ”Vrba” iz Donje Vrbe Čađavčane je ugostio na svojoj 12. po redu smotri folklora naziva ”Ispod vrbe, zapivaj mi lane”. 
 
Smotra je održana u vrlo lijepo uređenom mjesnom domu u Donjoj Vrbi, a pjesmama i plesovima predstavilo se ukupno šest kulturno-umjetničkih društava, KUD ”Krešimir Šimić” Podcrkavlje, KUD ”Bebrina” Bebrina, KUD ”Tomislav” Cerna, KUD ”Podravina” Čađavica, ŽPS ”Seljačka sloba” Zadubravlje, KUD ”Seljačka sloga” Zadubravlje, a pjesmama i igrokazima predstavila se i dječja skupina OŠ Donja Vrba. I na ovoj smotri mogle su se vidjeti različite narodne nošnje, plesovi i pjesme iz raznih krajeva.
 
Nakon smotre folklora, sve sudionike do dugo u noć zabavljao je TS ”Refren”. Čađavčani su se i sa ove smotre vratili zadovoljni i puni dojmova. Zahvalu na pozivu i ugodnom druženju predstavnicima KUD-a ”Vrba” uputila je predsjednica KUD-a ”Podravina” Čađavica Valentina Predrevac.
mf (žp, adf; Foto: KUD ”Podravina” Čađavica)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button