NASLOVNICAOPĆINE

KUD ”Podravina” Čađavica sudjelovao na 44. Žetvenim svečanostima u Cerni

Ove nedjelje na istok Hrvatske, u Vukovarsko-srijemsku županiju, uputili su se čađavački folkloraši kako bih sudjelovali na 44. Žetvenim svečanostima koje su održane u mjestu Cerna.
 
To je najvažnija kulturno-umjetnička manifestacija koja se u Crni održava od 1977. godine, posvećena je završetku žetvenih radova, a na navedenoj manifestaciji svake godine gostuju KUD-ovi iz raznih mjesta, kako iz naše domovine tako i izvan nje. 
 
Žetvene svečanosti u Cerni, osim poznatih Vinkovačkih jeseni i Đakovačkih vezova, prometnule su se u jednu od najvažnijih folklornih manifestacija na području istočne Slavonije. 
 
Ove godine na poziv domaćina KUD-a ”Tomislav” Cerna odazvao se i KUD ”Podravina” Čađavica te svojom nazočnošću uveličao ovogodišnju proslavu Žetvenih svečanosti, koja je započela Žetvenom povorkom ”Žetva nekad i sad”, nastavila se nastupima KUD-ova na pozornici smještenoj u parku, a završila zajedničkom večerom svih sudionika i uzvanika u svečanoj dvorani ”Majstorović”. 
 
Usprkos vrlo visokoj temperaturi, koja nije omela ljubitelje folklora, ova svečanost vrlo je dobro posjećena te je ovo bila još jedna prilika vidjeti bogata narodna ruha i običaje iz raznih krajeva, ali i vrlo lijepo uređeno naselje koje je odisalo starinom i podsjetilo na neka prošla vremena. 
 
S riječima zahvale na pozivu i gostoprimstvu, domaćinima se zahvalila predsjednica KUD-a ”Podravina” Čađavica Valentina Predrevac, koja je izrazila želju da se ovo druženje ne završi u Cerni, već nastavi, ako ne prije, a onda na slijedećoj Smotri folklora u Čađavici.
mf (adf; KUD ”Podravina” Čađavica žp)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button