DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINE

KUD-ovi ”Podravina” Čađavica i ”Podravac” Sopje nastupili na manifestaciji ”Festival kulturne baštine i tradicije” u Suhopolju

Proteklog vikenda je održana manifestacija ”Festival kulturne baštine i tradicije”, a tema je bila ”Dvorci Virovitičko-podravske županije”. Festival je organizirala tvrtka Shapeit iz Zagreba, a jedani od domaćina bili su i općine Čađavica i Sopje. 
 
Tom prigodom je Virovitičko-podravsku županiju posjetilo pedesetak gostiju, među kojima i Nina Kyrylych, supruga veleposlanika Ukrajine Marusya Jurista, čuvarica ukrajinske tradicije u Hrvatskoj Marija Maleško, predsjednica Ukrajinske zajednice grada Zagreba, a bilo je i gostiju iz Vukovara i Zagreba, kao i drugih dijelova Hrvatske. 
 
Prvi posjet županiji održan je u Centru za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju gdje je posjetitelje, između ostalih, pozdravili i načelnici općina Čađavica i Sopje, Mirko Rončević i Berislav Androš, a plesovima i pjesmama Slavonije predstavili su se KUD-ovi ”Podravina” Čađavica i ”Podravac” Sopje.  
 
– Posjetitelji su bili oduševljeni narodnom nošnjom, zaplesali su i zapjevali s našim članovima, a bila je to i prigoda prigoda za razmjenu iskustva oko nabave i izrade dijelova nošnji koji su nekim dijelovima, prvenstveno maramama, čak slični onima iz Ukrajine. Druženje je završeno razmjenom poklona, degustacijom torti i željom za nastavak ugodnog boravka u Virovitičko-podravskoj županiji – rekla je predsjednica KUD-a Podravina Valentina Predrevac.
mf (adf, žp; Foto: KUD Podravina Čađavica)
 
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button