KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAOPĆINE

KUD Lipa Nova Bukovica održao godišnju skupštinu: I dalje ćemo čuvati baštinu i njegovati tradiciju novobukovačkog kraja

Kulturno-umjetničko društvo Lipa Nova Bukovica jučer je u Domu kulture u Novoj Bukovici održalo redovnu skupštinu na kojoj je nakon pozdravnih riječi predsjednice Anice Milosavljević i intoniranja himne RH, minutom šutnje odavna počast poginulim hrvatskim braniteljima kao i preminulom članu KUD-a Ivanu Butiju.
Nakon izbora radnog predsjedništva u koje su izabrani Ana Skovračin i Ankica Kiš pod predsjedanjem Marine Kordi, te izviješća Verifikacijske komisije u sastavu Ivica Turkalj i Stjepan Fabšić, predsjednica KUD-a Anica  Milosavljević je podnijela izviješće o radu u protekloj godini dok je financijsko izvješće iznio blagajnik Ivica Turkalj.  
– U 2021. „Covid godini“ nismo imali previše susreta KUD-ova kao ni našu već tradicionalnu Lipanjsku smotru folklora, ali i dalje se radilo na probama pod vodstvom naše voditeljice Vesne Zrinščak.
Sredstvima dobivenim od Virovitičko-podravske županije sašivene su replike radne narodne nošnje koje smo ponosno prošetali ulicama Nove Bukovice na blagdan Tijelova na zamolbu velečasnog Dejana Ilića. Gostovali smo na smotri kod naših prijatelja u iz KUD-a Mikleuš, te smo prisustvovali seminaru  pod vodstvom ZAKUD-a u Voćinu, – istaknula je u svom izvješću predsjednica Milosavljević te naglasila kako su prošlogodišnje aktivnosti stopirane u studenom zbog epidemioloških odredbi Stožera civilne zaštite RH.

U nastavku skupštine izviješće Nadzornog odbora podnio je predsjednik istog  Ivan Nikšić, a potom je predsjednica Anica Milosavljević iznijela plan rada i financijski plan za 2022. godinu.

Među brojnim aktivnostima Kulturno-umjetničko društvo Lipa Nova Bukovica isplaniralo je i put u Republiku Makedoniju na prelijepo Ohridsko jezero u sklopu gostovanja na Festivalu Grada Ohrida u srpnju ove godine kao i gostovanje na svim ostalim smotrama na koje KUD bude pozvan.
Predsjednica je na kraju istaknula osobiti ponos na pomladak KUD-a koji broji preko 30 članova. Danas je rijetkost da se toliko djece može naći na jednom mjestu i još zainteresirana za očuvanje kulturne baštine našega kraja što i je naš cilj. Stoga se i ovom prigodom zahvaljujem našoj članici Slavici Podolski koja ih podučava i budno pazi na našu dječicu, njihovim roditeljima, a ponajviše našim mladim članovima koji se raduju svakoj probi te vrijedno vježbaju, – zaključila je predsjednica Anica Milosavljević.
(Mihaela Feldi/Izvor: KUD Lipa Nova Bukovica)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button