Home / KULTURA / KUD Dika Slatina nastupio na „Večeri folklora“ u Glogovcu

KUD Dika Slatina nastupio na „Večeri folklora“ u Glogovcu

KUD Dika Slatina koji trenutno okuplja 30-35 članova zajedno s tamburašima i svoje probe u velikoj dvorani slatinskog Vatrogasnog doma održava redovito utorkom i četvrtkom u 20 sati, intenzivno se priprema za nastupe i nova gostovanja.

Tako je 25 članova Dike 18. svibnja u Glogovcu nastupilo na manifestaciji Večer folklora koju je organizirao KUD Rudar Glogovac i ugostio društva iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Kulturno-umjetnički program ponudio je raznolikost i bogatstvo kulturne baštine kroz pjesmu i ples koji su obogatili i članovi slatinskog KUD-a Dika, te predstavljajući Slavoniju izveli sopjanske plesove.

Dika je na ovo putovanje otputovala uz potporu Grada Slatine koji je osigurao prijevoz na čemu su se članovi Dike zahvalili te uputili poziv svima zainteresiranima za čuvanje kulturne baštine slatinskog kraja uz zajednička druženja, pjesmu i ples, da im se priključe, što će uskoro učiniti i brojni mališani budući da Dika planira osnivanje dječje folklorne skupine, koja bi s radom mogla započeti već u srpnju ove godine.
(Mihaela Feldi/Foto: KUD Dika Slatina)

x

Check Also

Slatinska ”devetka” preko Suhopolja do vrha županije

Prevođena  trenerom Darkom Kupresom najmlađa selekcija Škole nogometa Slatina ona U-9 novi je prvak županije ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org