Home / MEDIA SERVIS / Krstičević: Hvala vatrogascima, pripadnicima Hrvatske vojske i svima koji sudjeluju u gašenju požara

Krstičević: Hvala vatrogascima, pripadnicima Hrvatske vojske i svima koji sudjeluju u gašenju požara

Nakon radnog sastanka predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i ministara o budućim projektima i dinamici rada Vlade, izjave su dali potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Potpredsjednica Pejčinović Burić kazala je da je glavna tema današnjeg sastanka, kada je riječ o njezinom resoru, bio sastanak s veleposlanicima i generalnim konzulima iz cijeloga svijeta i Republike Hrvatske, koji će se održati u četvrtak i petak. „Ponovo počinjemo s praksom redovitog godišnjeg održavanja takvih konferencija kako bi članovi Vlade veleposlanike iz prve ruke informirali o tome što i koju politiku trebaju zastupati“, kazala je potpredsjednica. Teme radnog dijela sastanka bit će gospodarska diplomacija, pitanja migracija i sigurnosnih izazova, kulturna diplomacije, turizam itd.

Drugi dio sastanka, najavila je, bit će posvećen smjernicama za  vanjsku politiku, a na njemu će sudjelovati i predsjednica Republike, predsjednik Sabora i predsjednik Vlade.

Zahvalivši u ime Vlade vatrogascima i pripadnicima Hrvatske vojske, mještanima, dragovoljcima, kao i svima ostalima koji su sudjelovali u gašenju požara, potpredsjednik Vlade Damir Krstičević naglasio je kako je situacija u vezi požara u Dalmaciji sada stabilna. „Osjetilo se zajedništvo i odgovornost za svoj dom i svoju zemlju“, naglasio je.

Kazao je da je zadaća Hrvatske vojske biti uz svoj narod i pomagati mu, što vojska čini i nastavit će činiti. „U svakoj aktivnosti prikupljamo naučene lekcije i uvijek imamo obvezu preispitivati procese i organizaciju i truditi se biti bolji, brži i učinkovitiji“, dodao je. (vlada.gov.hr)

 

x

Check Also

HBOR objavio mjeru za obrtna sredstva COVID-19 za MSP poduzetnike u turističkim djelatnostima

Mjera COVID-19 za TURIZAM – povoljni HBOR krediti za obrtna sredstva od 100.000 EUR – ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org