DOGAĐANJANASLOVNICA

Kroz Slatinu prošli sudionici biciklističkog maratona „Srcem za Vukovar“

Danas je kroz Slatinu prošla karavana biciklista, sudionika biciklističkog maratona „Srcem za Vukovar“ čiji je organizator Biciklistički klub Rama iz Zagreba.

Karavana biciklista je jučer startala iz Zagreba, a danas završila prvi dio etape dolaskom u Viroviticu gdje su sudionicima ovog memorijala dobrodošlicu zaželjeli biciklisti VBR-a, te Nenad Križić, zamjenik načelnika PU VPŽ.
Uputivši se na drugu etapu prema Osijeku biciklisti su se zaustavili u Slatini gdje su ih dočekali slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić u pratnji pročelnika Krunoslava Šaraboka, predsjednik županijskog Odbora za hrvatske branitelje i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, predsjednik gradskog Odbora za hrvatske branitelje i predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić te članovi VBR-a čiji je član i predsjednik udruge „Glasnici istine“ Pavo Tutenov zajedno sa sudionicima biciklističkog maratona „Srcem za Vukovar“ vozio dionicu od Virovitice do Slatine.

Nakon što je Tutenov ukratko predstavio domaćine riječi dobrodošlice maratoncima je zaželio i gradonačelnik Ostrošić te ih ukratko upoznao s osnovnim informacijama o Slatini koju na ovako kratkom proputovanju nemaju prigodu bolje razgledati. Tom je prigodom istaknuo izuzetnu suradnju s braniteljskim udrugama te pohvalio njihove aktivnosti.

– Često se susrećemo na ovom mjestu gdje zajedno odajemo počast našim poginulima, ali i dočekujemo goste iz udruga i klubova iz cijele Hrvatske i sklapamo nova prijateljstva jer svi mi imamo zajednički cilj – da se ne zaboravi.
Drago mi je da smo vašim dolaskom u Slatinu stekli nove prijatelje putem kojih šaljemo još jedan pozdrav napaćenom Vukovaru, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.

Zahvalu na gostoprimstvu iskazao je Darijo Juričević iz BK Rama.

– Čast nam je voziti za Vukovar u prigodi Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, te sve žrtve Domovinskog rata. Već smo sudjelovali na sličnim biciklističkim maratonima, a ove godine smo po prvi put i organizatori. Na put je krenulo sedam članova BK Vihor i BK Rama među kojima su i dva rođena Vukovarca. Srce nam je veliko kao kuća i hvala vam svima na potpori, – istaknuo je Juričević.

U ime biciklističke ekipe VBR nekoliko riječi potpore uputio je i Mato Bubaš:

– VBR ekipa vam uvijek stoji na raspolaganju jer je i oformljena s ciljem obilježavanja datuma vezanih uz Domovinski rat i obilježavanje stradanja naših prijatelja suboraca diljem Lijepe naše gdje smo ujedno i potpora svima koji su s istim ciljevima na proputovanju kroz našu županiju i našu Slatinu.
Mi smo ove godine odradili devet maratona od kojih je posljednji bio sličan vašemu gdje smo 15. studenoga izvezli dionicu od Voćina do Vukovara.
Vozimo dionice po cijeloj Hrvatskoj. S novim aktivnostima startamo već od siječnja iduće godine kada ćemo vožnjom do Brusnika obilježiti stradanja naših suboraca iz 127. brigade. Drago mi je da je suradnja uspostavljena i sigurno ćemo se vidjeti u Zagrebu. Hvala vam na trudu, što se dajete za Vukovar, a ukoliko vas put nanese bit će nam drago da s nama sudjelujete 13. prosinca na hodočašću u Voćin u spomen na 47 pobijenih civila tijekom Domovinskog rata, – rekao je Bubaš te ovom prigodom izrazio zahvalu kako Virovitičko-podravskoj županiji tako i Gradu Slatini koji je konstantna potpora braniteljskim udrugama, a i ovom je prigodom osigurao okrjepu za sudionike biciklističkog maratona „Srcem za Vukovar“.

Na kraju druženja u Slatini sudionici ovog biciklističkog maratona zajedno su s domaćinima položili lampione ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade.

Treća, posljednja etapa ovog maratona na rasporedu je sutra kada će biciklisti odvesti dionicu od Osijeka do Vukovara, odnosno konačnog cilja, do Ovčare.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org