DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Kroz Slatinu prošli sudionici biciklističkog maratona „Srcem za Vukovar“

Danas je kroz Slatinu prošla karavana biciklista, sudionika biciklističkog maratona „Srcem za Vukovar“ čiji je organizator Biciklistički klub Rama iz Zagreba.

Karavana biciklista startala je jučer iz Zagreba, a dolaskom u Slatinu završila je prva etapa njihove vožnje koja se danas nastavlja prema Vukovaru gdje će se sutra priključiti koloni sjećanja.

Prošle godine je ovu dionicu izvezlo sedam članova kluba od njih ukupno 37 koliko ih je trenutačno učlanjeno, no ove je godine zbog situacije s koronavirusom taj broj smanjen na četiri biciklista. Tako su sudionici biciklističke karavane Mario Crnjac, inače rođeni Vukovarac, zatim Pavo Ratkić, Branimir Bebek i Darijo Juričević, predsjednik Biciklističkog kluba Rama.

Potporu biciklističkom maratonu „Srcem za Vukovar“ iskazali su članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR (veterani, branitelji rekreativci) Tomislav Kolec i Mario Kovač koji su sudionike biciklističkog maratona ZG-VU dočekali u Virovitici, te ih ispratili put Slatine gdje su ih sinoć dočekali vođa VBR ekipe Mato Bubaš koji je i predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije, te Matija Kolar i predsjednik Udruge maratonaca VPŽ „Glasnici istine“ Pavo Tutenov.  

Na startu druge etape prema Osijeku i Vukovaru bicikliste su iz Slatine ispratili VBR-ovci Mato Bubaš i Pavo Tutenov koji se tom prigodom zahvalio Gradskom društvu Crvenog križa Slatina i ravnatelju Vladimiru Jelenčiću na ustupljenom prostoru slatinskog Crvenog križa gdje su sudionici ove karavane prenoćili.
Zahvalio se na konstantnoj potpori i Gradu Slatini i gradonačelniku Denisu Ostrošiću koji je u pratnji svog zamjenika Ilije Nikolića i ove godine dočekao bicikliste maratona „Srcem za Vukovar“ ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade gdje su zajedno odali počast polaganjem upaljenih lampiona i molitvom.

– Žao mi je što niste u punom sastavu, ali danas to nitko nije u Hrvatskoj, čudna su neka vremena, međutim ono vrijeme koje treba obilježiti je stiglo i drago mi je što se naše prijateljstvo nastavlja te i ove godine imamo priliku zajedno se prisjetiti žrtve Vukovara u Slatini. Time započinjemo obilježavanje datuma koji je zauvijek upisan u povijest Hrvatske, a još je nekoliko događanja u večernjim satima kojima će se Slatinčani pokloniti Vukovaru i Škabrnji, te se na dostojanstven način paljenjem svijeća i molitvom pridružiti svim gradovima i mjestima i svim ljudima koji će danas i sutra zapravo „misliti“ Vukovar. Pozdravite nam Vukovar jer nećemo svi moći biti tamo, ali dajemo punu podršku i vama i svim braniteljskim udrugama na području grada Slatine – Da se ne zaboravi, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Zahvalu na gostoprimstvu iskazao je Darijo Juričević, predsjednik BK Rama.

– Čast nam je i ove godine voziti za Vukovar u prigodi Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, te sve žrtve Domovinskog rata. Ove smo godine po drugi puta organizatori biciklističkog maratona „Srcem za Vukovar“, i zaista nam je srce puno emocija. Sve nam se više članova priključuje upravo iz razloga što žele sudjelovati u ovakvim događanjima kojima čuvamo uspomenu na istinu o Domovinskom ratu, – rekao je Juričević.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, Biciklistička ekipa VBR)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button