DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Kroz male komunalne akcije Grada Slatine u Kozice stigao novi trimer

Kroz program malih komunalnih akcija Grad Slatina nastoji udovoljiti potrebama kako mjesnih odbora, tako i pojedinih udruga i klubova koji djeluju na slatinskom području.
Tako su ovih dana slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i gradski pročelnici Marin Kokorić i Krunoslav Šarabok posjetili prigradsko naselje Kozice te predali novi trimer predstavnicima kozičkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva među kojima su se našli i članovi Nogometnog kluba Kozice s predsjednikom Damirom Parcom.

U ime DVD-a Kozice na ovoj donaciji Grada Slatine zahvalio se predsjednik istoga Ivan Medved Anin, a tom je prigodom također izrazio zahvalu na potpori Grada koji nakon sanacije i uređenja Mjesnog doma u Kozicama pomaže i uređenje garaže za potrebe njihovog Društva.

Naime, kao i brojna dobrovoljna vatrogasna društva na području ne samo grada Slatine već i cijele županije, tako je i DVD Kozice ušao u program suradnje s austrijskom pokrajinom Tirol iz koje treba stići navalno vatrogasno vozili. Da bi ga dobili uvjet je bio osigurati grijanu garažu na čijem su uređenju radovi u tijeku, a u sklopu kojih će se ujedno urediti i mala vatrogasna dvorana koja će također dobiti centralno grijanje.
Isto tako u nju je smješten novi ormar za interventna odijela i vatrogasnu opremu, koji je nabavljen u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Virovitičko-podravske županije s ciljem da se ista mogu čuvati na adekvatan način te kako bi vatrogasci imali sve na jednom mjestu za bržu spremnost pri odlasku na intervencije.

DVD Kozice osnovano je 1933. godine i od tada je brojnost članova uvijek bila velika jer su brojni mještani pokazivali interes djelovati u ovom Društvu. Prema riječima predsjednika Medveda, DVD Kozice trenutačno broji 40 članova. Ima dva muška odjeljenja od kojih je sastavljen i interventni tim, tu je i vatrogasni pomladak te jedna ekipa djece. Sve su u ekipe u prethodnim godinama ostvarivale izuzetne uspjehe na vatrogasnim natjecanjima, no zbog situacije s koronavirusom trenutačno nema natjecanja, ali bez obzira na to uz pridržavanje epidemioloških mjera kozički vatrogasci nastoje ostati u formi.

Zadovoljstvo radom DVD-a Kozice i ostalih mještana izrazio je gradonačelnik Ostrošić:

– Drago mi je danas biti u Kozicama iz razloga što se ovdje nalazi jedno od aktivnijih vatrogasnih društava te se nadam da će ova vozila koja dolaze iz donacija odnosno suradnje županijske Vatrogasne zajednice i austrijske pokrajine Tirol, ali i uz pomoć Grada Slatine, koji na županiji izdvaja najviše sredstava za potrebe vatrogastva, kako Javne vatrogasne postrojbe tako i svih dobrovoljnih vatrogasnih društava na slatinskom području, samo povećati njihovu spremnost.
Stoga smo odlučili pomoći i pripremiti još jednu od garaža koje su bile uvjet da vozila uopće budu donirana našim DVD-ima. To su vozila koja su dobro opremljena, koja nisu prešla puno kilometara i vjerujem da će pomoći i našim mladima, ali i starijima da interveniraju ukoliko bude potrebno, ali uvijek ističem bolje je da budu u garaži nego da doista moraju ići na intervencije, te da imamo što manje požara i različitih nezgoda, – rekao je gradonačelnik te dodao:

– Ovdje je bilo bitno riješiti grijanje budući da vatrogasno vozilo s cisternom za vodu zahtjeva određenu klimu, s druge strane ujedno opremamo i malu dvoranu DVD-a kako bi se u narednom periodu ostvarile određene uštede energije budući da se događanja s manjim brojem ljudi mogu održavati u njoj umjesto u velikoj dvorani Mjesnog doma, – istaknuo je gradonačelnik.

Isto tako gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što su ovdje i druge prostorije uređene sa svom potrebnom opremom te se vodi briga o održavanju cjelokupnog prostora kako interijera tako i okoliša Mjesnog doma i onoga prostora koji članovi DVD-a koriste za održavanje vježbi, a u koji se lijepo uklopilo i uređeno dječje igralište koje je obnovljeno s nekoliko novih igrala.

– Ono što se ovdje ističe je izuzetna suradnja između Mjesnog odbora, DVD-a i Nogometnog kluba čiji članovi u jednoj sinergiji pomažu jedni drugima i zajednički koriste sve alate i strojeve tako da će i ovaj trimer biti od koristi svima u ovoj maloj, ali opet tako velikoj društvenoj zajednici, – zaključio je gradonačelnik te najavio kako će Grad u narednom periodu nastojati ovom „centru“ društvenih zbivanja u Kozicama pomoći uređenje, odnosno asfaltiranje prilaza od glavne prometnice do garaža za vatrogasna vozila, ali i ulaza u Mjesni dom.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button