DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Kroz baranjsku noć Boris Presečan do 5.mjesta

Nakon poduže stanke uslijed korona krize utrkom Baranja night trail konačno je nastavljena natjecateljska sezona Slavonsko baranjske trail lige 2020.

Prva post korona utrka održana je sinoć u Popovcima u odličnoj organizaciji članova Udruge Zelena točka

Baranja. Ova utrka posebno je zanimljiva iz razloga što se trči u noćnim uvjetima pa nemalo puta natjecatelji znaju zalutati sa označene staze. Na naše zadovoljstvo to se jučer nije dogodilo trkačima rekreativcima iz Slatine koji su uspješno prošli zahtjevne i iznenađenjima ispunjene dionice ove itekako atraktivne utrke.

Najbolji rezultat od te male odvažne skupine slatinskih trkača ostvario je Boris Presečan u dresu Udruge Motiv plasiravši se na visoko 5.mjesto konkurencije utrke imena Lunar trail duge 14 kilometara. Tu distancu kroz mrak i brojne zamke baranjske prave prašume na kojoj se do startnog mjesta tradicionalno putuje traktorom, Presečan je pretrčao za 2 sata, 9 minuta i 15 sekundi. U toj utrci u konkurenciji 40 odvažnih trkača natjecao se još jedan član Motiva Igor Pipić koji je na koncu utrku završio kao 16. u vremenu 2:36:29. U konkurenciji žena, također ”Motivke”,  Ana i Marika Marić u cilj su utrčale kao 11. odnosno 12. u istom vremenu 3:30:37.  Inače u toj utrci najbrža je bila Biljana Bursać (2:28:37), a kod muškaraca Vedran Jesenović (2:04:33).

Do ciljne ravnine prave spartanske utrke imena Stelar trail duge 23 kilometra uspješno su u konkurenciji tridesetak natjecatelja stigla i dva slatinska predstavnika, Miša Nicinger predstavnik Udruge Šapice i Goran Draksler član Glasnika istine. Nicinger se plasirao na 15.mjesto (3:36:01), a Draksler na 19. (3:47:14). ”Vijenac od ljute baranjske paprike” namijenjen pobjedniku utrke završio je oko vrata Dejana Radanca člana AK Sljeme (2:45:10). Kod žena tu je prestižnu nagradu zaslužila Dunja Straka (3:36:10).

dj

Foto: Željko/Facebook Zelena točka Baranja

https://web.facebook.com/media/set/?set=a.3325752434121910&type=3&__tn__=-UC-R


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button