DOGAĐANJANASLOVNICASPORTUncategorized

Kristijan Petrak bez poraza osvojio Tenisku piramidu Slatina – Orahovica

 

Teniska piramida Slatina – Orahovica ime je turnira u zajedničkoj organizaciji teniskih klubova iz ta dva grada, a ime pobjednika, koje će se dugo pamtiti s obzirom da se radi o prvom turniru takve vrste, je Kristijan Petrak.

Piramida je specifično tenisko natjecanje gdje nema klasičnog kup sistema odnosno ispadanja nego se igra tako da i pobjeda i poraz zavisno od jakosnog reda donose određeni broj bodova. Prvo takvo natjecanje okupilo je zavidan broj od 24 igrača iz Slatine i Orahovice. Bez iti jednog krivog koraka savršen turnir odigrao je jedan od ponajboljih slatinskih tenisača mladi Kristijan Petrak. On je naime slavio u svih svojih 10 susreta prošetavši se tako do prvog mjesta s maksimalnih 10 000 bodova. I preostala dva mjesta na postolju zauzeli su slatinski predstavnici. Danijel Kireta bio je 2., a Slaven Mađarić 3.

Najveće zasluge za provedbu i organizaciju ovog turnira osim domaćeg predstavnika Petraka i orahovačkog Marka Jusupa  imaju i predsjednici TK Slatina i TK Orahovica Slaven Mađarić odnosno Miroslav Radaković koji su jučer na terenima u Slatini i uručili priznanja najboljima.

Dodjelom priznanja najboljima ovaj turnir još nije u potpunosti završio jer najboljih 8 igrača očekuje još završni ”masters” koji će se igrati iduće nedjelje u Slatini. Osim mastersa paralelno će svoj utješni turnir igrati i igrači koji su prvi dio završili plasirani od osmog mjesta pa nadalje.

Teniska piramida Slatina – Orahovica 2023. – 1. dio

  1. Kristijan Petrak 10 000 bodova, 2. Danijel Kireta 7 333, 3. Slaven Mađarić 5 444, 4. David Rakitničan 4 940, 5. Mario Mikić 4 889, 6. Dragan Ostojić 4 667, 7. Ozren Desančić 4 308, 8. Bojan Ostojić 3 829, 9. Marko Jusup 3 335, 10. Josip Radočaj 3 112, …

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button