KULTURA I OBRAZOVANJENAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALORADIO EMISIJEUDRUGE

Krikovci najavili LOUD FEST

Širenje volonterstva i razvoj civilnog društva, zagovaranja i zastupanje interesa mladih, okupljanje i edukacija mladih, organizacija volonterskih kampova, organizacija koncerata i festivala multikulture, poticanje kreativnosti i nenasilne komunikacije i pomoć djeci u učenju.

Sve navedeno su ciljevi prema statutu Udruge mladih Krik iz Slatine.

Jučer su nas posjetili dopredsjednik udruge Mislav Šljivac, te članovi Lucija Majhen i David Šošić. Cilj druženja je bio pobliže upoznati slušatelje s radom udruge i najaviti predstojeći event LOUD FEST.

Udruga mladih Krik je nastala davne 2003. godine. Tada je nekolicina mladih organizirala prvi volonterski kamp u Arboretumu Lisičine, koji je bio devastiran i zapušten nakon rata. U tom kampu uredili smo oko 2 hektara Arboretuma, koji su tek tada Hrvatske šume počele održavati nakon rata.

Nakon toga su se zaredali volonterski kampovi različite tematike: Jankovac 2004, Slatina 2005, Sopje i Vaška 2006, Slatina 2007, Slatina 2008. Na taj su način  nastojali pomoći županiji u rješavanju problema lokalne zajednice i poboljšati kvalitetu života građana.

Retrospektivu udruge nam je ispričao Mislav Šljivac koji je od rane mladosti prisutan u udruzi. 

David Šošić je ispričao svoje utiske koje pamti iz svog volontiranja u mladosti.

Međunarodni kamp i dvotjedno volontiranje u kampu budi lijepe uspomene. Osviještenost ljudi i mladih da mogu pomoći ljudima kojima je potrebno i sklapanje prijateljstava je stvarno lijepo i posebno iskustvo.

– Među mladima i ljudima općenito treba osvještavati bitnost volontiranja i pomaganja i žao mi je što se nisam ranije uključila u ovu udrugu, – rekla je mlada članica Lucija Majhen.

Godine 2019. su krenuli s projektima:

“Mladi za održivu zajednicu društva” i “Informirani građani za aktivnu zajednicu” koji su, unatoč COVID-19 virusu koji ih je usporio, uspješno dovršeni. U provedbi je i projekt “Uspostava pješačke staze u Slatini” kojim će se uspostaviti i urediti pješačka staza koja kreće od Ulice Ante Kovačića, prolazi kroz vinograde podno Vidikovca sve do brda Brežić na kojem se nalazi najviša točka Slatine.

Osim projekata, Krikovci nam priređuju i jedan veliki event koji su planirali s velikim žarom i uzbuđenjem. Lucija Majhen nam ga je najavila.

Veliki događaj će se realizirati 03.09. (subota) na Staroškolskom igralištu. U suradnji s Gradom Slatina i Turističkom zajednicom Grada Slatine naši Krikovci organiziraju veliki LOUD FEST.

Ovaj veliki događaj će otvoriti mladi ženski rock band “Sibnele”, nakon njih nastupaju naši stari rockeri pod nazivom “Old School Company”. Dobru vibru će napraviti i “Mad Foxx” i “Inkognito”. Osječki punk rock band “Gužva u 16-ercu” će također nastupiti za sve ljubitelje punk-rock žanra, a iz Siska nam dolazi bend “Šarena pojava” koji će začiniti događaj svojom posebnom svirkom.

Kao šećer na kraju, na scenu stupa jedan i jedini, svjetski, neponovljivi i dugo očekivani Edo Maajka.

Naši gosti su sve pomno organizirali i u subotu navečer zaista možemo očekivati spektakl. Svirka počinje već od 18 sati, pa tko voli – nek’ izvoli.

Ovim mladim snagama, koji u ovom gradu mogu napraviti velike stvari, treba dati vjetar u leđa. Treba pomoći i podržati ih.

Na kraju je David Šošić na rap način pozvao sve slušatelje da dođu na jedan jedinstveni slatinski LOUD FEST.

Svaka čast mladim snagama! Jedva čekamo ponovni susret.

nm/Ratka Turk

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button