NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICARADIO EMISIJEUDRUGE

“Krik” pred Winter Loud Edition

Winter Loud Edition je svojevrsna kruna brojnih aktivnosti koje provodi Udruga mladih Krik i dovoljan razlog da u naš studio pozovemo Viktoriju Velić, Mislava Šljivca i Davida Šošića, članove udruge, te slušateljima prezentiramo što su sve do sada odradili i što nas još očekuje.

Od 2022. godine zaista smo intenzivirali rad naše udruge. Imali smo do sada preko 30 aktivnosti. Započeli smo prošle godine, a u ovoj smo ih još i povećali. Aktivnosti koje su krenule u 2022. godini kao što su DJ Party na Javorici te najveći event za koji je potrebno puno truda i organizacije LOUD FEST i zimska inačica zvana Winter Loud Edition su događaji koji se ponavljaju i postaju na neki način tradicija – započinje Viktorija priču te nadodaje da je između bilo i puno manjih evenata poput Slatinskih kvizdarija i tematskih partyja.

Odradili smo i projekt “20 godina Krika” povodom naše 20. godišnjice u sklopu kojeg je bio i LOUD FEST i tri kino projekcije. Napravili smo izložbu mladih umjetnika, odnosno retrospektivu našeg rada kroz prezentaciju umjetničkih djela. Drugi projekt je bio “Colorada” gdje je fokus na umjetnosti i umjetničkom izražavanju mladih. Tu smo uključili, kao vanjskog suradnika, mladog umjetnika Mislava Lešića koji je izradio mural na zgradi naše udruge. Ostale aktivnosti su bile usmjerene isključivo na izražavanje i prezentaciju umjetnosti mladih, kroz zanimljive radionice oslikavanja našeg namještaja, platna i imali izložbu mladih umjetnika – objašnjava Mislav, a Viktorija nadodaje da su tim radionicama privukli i dodatne nove članove u udrugu.

Pravi razlog našeg druženja je bila i najava WINTER LOUD FESTA koji će se održati 22. prosinca (petak) s početkom u 20 sati u Night klubu Alcatraz u Slatini, a naši gosti su si dali truda te smo direktno u eteru mogli čuti bendove koji će nastupiti. Telefonski su nam se javili Moxie 8, K’o zmaj, Cageheart i Đutko i plodovi zemlje. Slušatelji su mogli saznati malo više o svakom bendu, koju glazbu sviraju i što posjetitelji ovog zimskog eventa mogu očekivati.

Planovi naših krikovaca za iduću godinu su, kako nam je isprezentirao Mislav Šljivac, da se prijavljuju na što više projekata, što je njegov dio posla, a operativne dijelove aktivnosti će prepustiti mladim snagama iz udruge. Također su najavili i izradu dva nova murala na vidljivim pozicijama u našem gradu u izvedbi članova umjetnika. David Šošić je naglasio da bi trebalo u udruzi formirati stalnu ekipu koja će djelovati jer tu udrugu, kao i svaku drugu udrugu – čine članovi.
Uputili su i otvoren poziv svim mladima koji su zainteresirani da se slobodno jave i uključe u zanimljive aktivnosti i volontiranje.

Predstoji im završni događaj WINTER LOUD EDITION koji će nesumljivo biti zanimljiv, bogat, sadržajan i zasigurno dobro posjećen.
Naprijed, krikovci!

(nm/Tekst: Ratka Turk, Foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button