DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

„Krik“ održao početnu konferenciju „Aktivizam mladih“

Slatinska udruga mladih „Krik“večeras je a u okviru projekta „Informirani građani za aktivnu zajednicu“ održala početnu konferenciju spomenutoga projekta pod nazivom „Aktivizam mladih“.

Udruga mladih KRIK Slatina u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine izradila je projekt pod nazivom „Informirani građani za aktivnu zajednicu“ koji se financira sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 68.000,00 kn, uz sufinanciranje Grada Slatina u iznosu od 19.970,00 kn, pa je ukupna vrijednost projekta 87.970,00 kn.

Početnu konferenciju, koja je održana u prostorima Hrvatskog doma vodio je predsjednik udruge Matej Peretin i ovom prilikom je predstavio spomenuti projekt i njegove glavne ciljeve te je održao motivacijsku radionicu na kojoj su prezentirani primjeri dobre prakse vezani uz aktivizam mladih i volonterstvo uz razmjenu iskustva.

Projekt, čije je vrijeme provedbe predviđeno na 9 mjeseci, no koje je uslijed pandemije COVID-19 moralo biti korigirano, je počeo sredinom srpnja. Za potrebe provedbe projekta zaposlena je voditeljica Nikolina Mažar koja će pomoći u adekvatnoj provedbi osmišljenih aktivnosti.

Projekt je namijenjen mladim osoba u dobi od 15 do 30 godina, s ciljem utjecaja na mlade, udruge mladih, Grad Slatinu i lokalnu zajednicu. Projektom se želi potaknuti mlade na preuzimanje i prakticiranje  uloge aktivnog građanina i povećanje političke pismenosti mladih kroz edukacije i javno-zagovaračke aktivnosti, te podizanje razine informiranosti mladih o mogućnostima djelovanja u lokalnoj zajednici i podizanje svijesti o važnosti volonterskog rada. Navedeni ciljevi će biti ostvareni kroz pet grupa projektnih aktivnosti: edukacijske, javno-zagovaračke, volonterske, promotivne te aktivnosti nabave opreme potrebne za provođenje projekta.

U okviru projekta održat će se tri serije edukacija na temu politička pismenost, pet serija predavanja na temu Pisanje projektnih prijedloga i provedbe projekata i volonterski menadžment i volonterske aktivnosti.  Projekt će svojim aktivnostima doprinijeti općem dobru na način da se kroz partnerstvo Udruge mladih KRIK i jedinice lokalne samouprave potiče mlade na preuzimanje uloge aktivnog građanina, što će dugoročno utjecati na povećanje kvalitete života mladih na području Grada Slatine i šire zajednice.

Sljedeća na redu od aktivnosti je radionica „Pisanje projektnih prijedloga i provedba projekta“ .

Večerašnjoj početnoj konferenciji prisustvovali su predstavnici Grada Slatina, GRAS-a – Gradske razvojne agencije Slatine, te članovi Kluba urbane kulture, udruge „Vretenac“ i naravno kao domaćini članovi udruge Krik.

Ovim putem Krik-ovci ujedno pozivaju sve zainteresirane mlade između 15 i 30 godina da se pridruže udruzi kao njeni članovi.

(Tekst :Tea Kiš Slačanac/Izvor:Udruga Krik Slatina/Foto:Tea Kiš Slačanac)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button