Home / DOGAĐANJA / „Krik“ održao početnu konferenciju „Aktivizam mladih“

„Krik“ održao početnu konferenciju „Aktivizam mladih“

Slatinska udruga mladih „Krik“večeras je a u okviru projekta „Informirani građani za aktivnu zajednicu“ održala početnu konferenciju spomenutoga projekta pod nazivom „Aktivizam mladih“.

Udruga mladih KRIK Slatina u suradnji s Gradskom razvojnom agencijom Slatine izradila je projekt pod nazivom „Informirani građani za aktivnu zajednicu“ koji se financira sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 68.000,00 kn, uz sufinanciranje Grada Slatina u iznosu od 19.970,00 kn, pa je ukupna vrijednost projekta 87.970,00 kn.

Početnu konferenciju, koja je održana u prostorima Hrvatskog doma vodio je predsjednik udruge Matej Peretin i ovom prilikom je predstavio spomenuti projekt i njegove glavne ciljeve te je održao motivacijsku radionicu na kojoj su prezentirani primjeri dobre prakse vezani uz aktivizam mladih i volonterstvo uz razmjenu iskustva.

Projekt, čije je vrijeme provedbe predviđeno na 9 mjeseci, no koje je uslijed pandemije COVID-19 moralo biti korigirano, je počeo sredinom srpnja. Za potrebe provedbe projekta zaposlena je voditeljica Nikolina Mažar koja će pomoći u adekvatnoj provedbi osmišljenih aktivnosti.

Projekt je namijenjen mladim osoba u dobi od 15 do 30 godina, s ciljem utjecaja na mlade, udruge mladih, Grad Slatinu i lokalnu zajednicu. Projektom se želi potaknuti mlade na preuzimanje i prakticiranje  uloge aktivnog građanina i povećanje političke pismenosti mladih kroz edukacije i javno-zagovaračke aktivnosti, te podizanje razine informiranosti mladih o mogućnostima djelovanja u lokalnoj zajednici i podizanje svijesti o važnosti volonterskog rada. Navedeni ciljevi će biti ostvareni kroz pet grupa projektnih aktivnosti: edukacijske, javno-zagovaračke, volonterske, promotivne te aktivnosti nabave opreme potrebne za provođenje projekta.

U okviru projekta održat će se tri serije edukacija na temu politička pismenost, pet serija predavanja na temu Pisanje projektnih prijedloga i provedbe projekata i volonterski menadžment i volonterske aktivnosti.  Projekt će svojim aktivnostima doprinijeti općem dobru na način da se kroz partnerstvo Udruge mladih KRIK i jedinice lokalne samouprave potiče mlade na preuzimanje uloge aktivnog građanina, što će dugoročno utjecati na povećanje kvalitete života mladih na području Grada Slatine i šire zajednice.

Sljedeća na redu od aktivnosti je radionica „Pisanje projektnih prijedloga i provedba projekta“ .

Večerašnjoj početnoj konferenciji prisustvovali su predstavnici Grada Slatina, GRAS-a – Gradske razvojne agencije Slatine, te članovi Kluba urbane kulture, udruge „Vretenac“ i naravno kao domaćini članovi udruge Krik.

Ovim putem Krik-ovci ujedno pozivaju sve zainteresirane mlade između 15 i 30 godina da se pridruže udruzi kao njeni članovi.

(Tekst :Tea Kiš Slačanac/Izvor:Udruga Krik Slatina/Foto:Tea Kiš Slačanac)

x

Check Also

Grad Slatina osigurao potpore za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na slatinskom području

Temeljem Odluke za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području grada Slatine koju je ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org