NASLOVNICAŽUPANIJA

Krediti od „nula posto“ kamata: Virovitičko-podravska županija i HBOR, ženama, mladima i poduzetnicima početnicima omogućuju beskamatne kreditne linije

Od 2020. godine, žene, mladi i poduzetnici početnici, uz pomoć Virovitičko-podravske županije, moći će dobiti kreditne linije HBOR-a uz „nula“ posto kamata.

– Ovom mjerom, Virovitičko-podravska županija, uz HBOR, želi pomoći, ženama, mladima i poduzetnicima početnicima, kako bi se što prije snašli na tržištu rada i lakše pronašli svoje mjesto pod suncem. Županija će im sufinancirati dva posto kamata, te će oni tako imati besplatne kreditne linije – naglasio je župan Igor Andrović, a sredstva za navedeno su osigurana u Proračunu VPŽ.

Inače, prema riječima Borisa Čagalja, voditelja područnog Ureda za Slavoniju i Baranju HBOR-a, HBOR za kredite do 2 milijuna kama daje kamate od 2 posto, a tih 2 posto, kroz mjere za razvoj poduzetništva i gospodarstva, sufinancirat će upravo Virovitičko-podravska županija koja će tako postati druga županija u Hrvatskoj po ovom načinu sufinanciranja, nakon Osječko-baranjske županije.
(www.vpz.hr/Foto: Kristijan Toplak)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button