DOGAĐANJANASLOVNICA

Kreće novi ciklus ulaganja u poboljšanje materijalnih uvjeta u DV Zeko Slatina

Ovaj Projekt je proveden uz financijski doprinos Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku“.


U sklopu projekta poboljšanja materijalnih uvjeta u Dječjem vrtiću Zeko Slatina ugovoreni su radovi na unutarnjem uređenju vrtića i izgradnji vanjskog dječjeg igrališta ukupne vrijednosti 2.115.482,95 kn.
Tim je povodom u Gradskoj upravi Grada Slatine, gradonačelnik Denis Ostrošić u nazočnosti pročelnika Upravnog odjela za razvoj grada Marina Kokorića i voditeljice Odsjeka za prostorno uređenje Vesne Klement, potpisao Ugovor o javnoj nabavi radova na uređenju Dječjeg vrtića Zeko i izgradnji dječjeg igrališta s direktorom tvrtke Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave Tomislavom Horvatom.

Radovima je obuhvaćena obnova sanitarnih čvorova u dječjim dnevnim boravcima, zamjena dotrajale unutarnje stolarije, unapređenje sustava grijanja i hlađenja kroz ugradnju novog kondenzacijskog kotla, dizalicu topline i postavljanje solarnog sustava za potrošnu toplu vodu.
Također, u dvorištu vrtića uredit će se veliko vanjsko dječje igralište, koje će sadržavati tri različita kombinirana igrala s različitim elementima za penjanje, spuštanje konopima i spuštanje toboganom za djecu starosti 3 do 6 godina, dok će za djecu nižeg uzrasta od 2 do 3 godine biti postavljena tri igrala: igralo u obliku broda, pješčanik nepravilnog oblika i vlakić.
Uz stvaranje uvjeta za igru i boravak djece na otvorenom, uređenjem dječjeg igrališta, izgradit će se ograde oko dvorišta radi podizanja sigurnosti djece i sprječavanja nekontroliranog dnevnog prolaza i noćnog vandalizma na dječjem igralištu.

Ovaj projekt sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s iznosom od 914.100,00 kn, a ostala sredstva u iznosu od 1.201.382,95 kn osigurao je Grad Slatina u proračunu za 2019. godinu.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button