DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Krcata dvorana svjedočila jednoj reprizi i vrućem spektaklu Willy-ija i Letnice

Iz dana u dan slatinski zimski malonogometni turnir bilježi ogromno zanimanje. Bliži se subota, posljednji finalni dan turnira, ulozi su sve veći, počela je konačna borba za samu završnicu, pa ne čudi da je i večeras  dvorana bila ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta. A ta brojna publika imala je što i vidjeti. Prvo dobru utakmicu veteranske konkurencije gdje je Autoservis Ino uspio slomiti otpor čvrstog Dudovog bureta. Trenutak istine zbio se u 12.minuti kada je svoju skromnu minutažu lukavim pogotkom za 2:1 maksimizirao Davor Majačić. Nakon što je Gusić postigao još jedan pogodak za Ino protreslo se i Dudovo bure no deset minuta bilo je premalo za ozbiljniji preokret u ovom susretu.

Večeras su ponovno blistali Baksuzi. Već u prvoj minuti ogleda protiv Bolera najubitačniji igrač cjelokupnog veteranskog turnira do sada Bojan Kujavić svojom nepromašivom ljevicom pogađa za početnu prednost mikleuške družine.  Iako je Bolero uspostavio kakvu takvu ravnotežu na terenu pritom zaustavivši daljnje atake Baksuza da što prije riješe svoje posljednje ”papire” za polufinale, jednom su ipak kompletno zaspali i to minutu prije odlaska na odmor kada ih je grubo razbudio Crvenka i tu je praktički sve bilo riješeno. Istina, nešto sunca na horizontu pojavilo se sedam minuta prije kraja kada je Baksuzima zbog drugog žutog kartona isključen Spudić. U te dvije minute s igračem više stigla je Boleru jedna mrtva šansa, a koju je spektakularno odagnao vratar Premec da bi u samom finišu posljednji pečat za glatkih 3:0 i suvereni broj jedan u skupini udario Škulj.

Ništa se bitno nije promijenilo u odnosu snaga UDVDR-a i Awimbawea. Iste momčadi igrale su i prvog dana turnira, tada je glatko slavio UDVDR, a iako je publika večeras očekivala uzvratni udarac dečki iz Viljeva imali su skroz drukčije planove upisavši još jednu rutinsku pobjedu nad istim protivnikom. Awimbawe je imao i peh da ga je već iz prve ozbiljnije situacije probio Vicić, a i u tome da je večeras u sjajnoj golgeterskoj formi bio Marko Vincetić okončavši s tri komada ovu prilično jednosmjernu predstavu.

Nekad i utakmice bez golova imaju svoju kvalitetu i draž, istina prilično rijetko, no upravo takva je bila ona posljednja između Nikolić toursa i Willy-ija. Pune tribine, mahom s grlatim navijačima, posljedična bučna atmosfera kakva se rijetko gdje viđa i doživljava, a na terenu dvije itekako ozbiljne momčadi koje znaju svoj posao. Willy se s obzirom na kvalitetu protivnika razumljivo odlučio za nešto povučeniju varijantu. Dečki iz Petrinje spremno su odgovorili na taj izazov preuzevši od prve minute inicijativu traživši i najmanju pukotinu kako bi slomili tu čvrstu barijeru. Usprkos toj konstantnoj težnji nisu je uspjeli pronaći i to ponajviše zahvaljujući ponovno super raspoloženom vrataru Willy-ija Franji Tuniću. Uspio je Willy u svom naumu sačuvati mrežu čistom, ali i složiti iz te neprobojne obrane pokoju opasnu kontru no i vratar Letnice Pranjić imao je što za reći na te pokušaje.  Više razloga za zadovoljstvo nakon te podjele bodova imali su članovi Willy-ija i njihovi brojni navijači, ulaznica za polufinale je izborena, a Letnica i Apokalipsa odlučivat će o drugoj.

U-14:

ŠŠD Đulovac – NK Slavonija Sladojevci 2 0:4

NK Slavonija Sladojevci 1 – NK Slavonija Sladojevci 2 2:0

U-16:

Mario gold Eror 404 – NK Virovitica 1:0

Amogosi – Papuk tours 2:0

Veterani (pobjedničke skupine):

Autoservis Ino – Dudovo bure  3:1 (Vincetić, Majačić, Gusić/Pohiba)

Baksuzi GM Višnja – CB Bolero 3:0 (Kujavić, Crvenka, Škulj)

Seniori (pobjedničke skupine):

UDVDR HR klub Viljevo i prijatelji – Awimbawe CB Ar 4:1 (Vicić, Vincetić 3/Čavić)

Nikolić tours Letnica – CB Willy Ćeralije 0:0 (2:1-6m)

dj

Foto: Damir Jukić


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button