KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Kratko putovanje u Englesku uz engleski jezik

Suradnja DV Zeko i OŠ Eugena Kumičića Slatina

U starijoj skupini Zvjezdice Dječjeg vrtića Zeko u Slatini pripreme za odlazak u školu u punom su jeku.

Slova i brojevi već su im poznata stvar, stihove i pjesmice „sipaju kao iz rukava“, ugošćuju različite goste koji im pomažu u realizaciji Eko projekta, vode Eko patrolu vrtića, a najvažnije od svega – igraju se.

Tijekom ove pedagoške godine ponovili su i odigrali sve djeci poznate igre, a tad su, u suradnji s mamom ove skupine učiteljicom engleskog jezika Kristinom Premec i odgojiteljicom s položenim certifikatom za engleski jezik Eminom Bljakaj Vulić odlučili te igre odigrati i na engleskom.

S odgojiteljicama svoje skupine Marinom Macinger i Rominom Janečić odigrali su igre na hrvatskom, a zatim su iste igre prošli s odgojiteljicom Eminom Bljakaj Vulić i na engleskom jeziku.

Tako su na kratko virtualno otputovali u Englesku, postali na trenutak kraljevi i kraljice, naučili kako se priprema engleski čaj i napravili prave engleske kolačiće.

Vrhunac igara na hrvatskom i engleskom jeziku bio je odlazak u posjet Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini, a cilj suradnje Dječjeg vrtića Zeko s ovom školom je lakši prelazak iz vrtića u osnovnu školu.

Djecu je dočekala učiteljica engleskog jezika Kristina Premec u školskom paviljonu i s njima odradila kratku prezentaciju, djelić školskog sata na engleskom jeziku. Nakon toga djeca su se igrala na novouređenom školskom igralištu, a škola im je organizirala i malo osvježenje.

– Zvjezdice su u sklopu ovoga projekta naučile igre na engleskom jeziku, i sigurni smo da jedva čekaju polazak u prvi razred.
Zahvaljujemo se Osnovnoj školi Eugena Kumičića i učiteljici Engleskog jezika Kristini Premec na ovom predivnom iskustvu i novim znanjima, – rekla je zamjenica ravnateljice Tamara Dorić te na kraju ovog putovanja engleskim jezikom preporučila svakodnevno čaj i Engleske kolačiće prema receptu odgojne skupine Zvjezdice koji možete pronaći na internetskoj stranici vrtića.
(Mihaela Feldi/Izvor: DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button