DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Kratka priča Olivera Jukića ponovno u finalu Natječaja ”Slavko Kolar”

U sklopu manifestacije Dani Slavka Kolara koja će se održavati od 27.do 30.studenog  Gradska knjižnica i čitaonica Čazma i ove je godine tradicionalno organizirala i raspisala Natječaj za kratku priču satiru ”Slavko Kolar 2019”. Reputacija ovog natječaja na hrvatskoj književnoj sceni iz godine u godine bilježi sve veći rast čemu svjedoči i četrdesetak radova pristiglih u ruke povjerenstva u sastavu Miroslav Mićanović, Branislav Obučar, Hrvoje Kovačević, Slađan Lipovec i Vinka Jelić Balta, a koje je imalo nimalo lak zadatak odabrati njih 10 koji će ući u finalni krug. U tom odabranom društvu finalista i ove se je godine našao i Slatinčanin Oliver Jukić.  Iako je ovom doktoru znanosti književnost i spisateljstvo tek usputni hobi kojem posljednjih nekoliko godina posvećuje nešto više vremena, njegovi brojni objavljeni uradci bilježe odlične ocjene čitalačke, ali i stručne kritike, čemu svjedoče i priznanja, a jedno od njih je upravo i prva nagrada na gore spomenutom natječaju osvojena 2016.godine. Na istom natječaju i prošle se je godine sa svojim uratkom plasirao u finale pa mu je ovogodišnje uvrštavanje kratke priče među 10 najboljih  već treće u posljednje četiri godine. Spomenut ćemo i podatak da su se ove godine u utrku za nagradu ”Slavko Kolar” uključili tekstopisci, ne samo iz Hrvatske, već i iz Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Kratka priča s kojom ove godine Oliver Jukić konkurira za prestižnu književnu nagradu nosi ime ”Nivelator”, a istu možete pročitati na slijedećem linku: https://www.gradska-knjiznica-cazma.hr/index.php/nivelator

Inače priča Nivelator  naći će se u najnovijoj knjizi kratkih priča ovog slatinskog itekako produktivnog autora, a koja bi se na policama knjižnica i pred očima javnosti trebala pojaviti  posljednjih dana ove godine za kada je najavljen njen izlazak iz tiska.

Proglašenje pobjednika ovogodišnjeg Natječaja za kratku priču satiru ”Slavko Kolar” održat će se u subotu 30.studenog u Čazmi.

 

dj

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button