Home / DOGAĐANJA / Kozička Majda od sada Igralište Ivica Filković i Perica Sabo

Kozička Majda od sada Igralište Ivica Filković i Perica Sabo

U subotu je Igrama hrvatskih branitelja i memorijalnom utrkom od Slatina do Kozica nastavljen 22. memorijal Ivica Filković i Perica Sabo. Na same Igre hrvatskih branitelja odazvao se velik broj branitelja odnosno braniteljskih udruga. Igre je, u nazočnosti predstavnika organizatora i gostiju, a među kojima su između ostalog bili predsjednici slatinske i županijske Hvidre Ilija Nikolić i Mato Bubaš, predsjednik VMO Kozice Dario Medved, predsjednik županijske skupštine Miran Janečić i gradski pročelnik Marin Kokorić, svečano otvorio zamjenik Ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić.

Igre su se održale na nogometnom igralištu u Kozicama koje je do danas nosilo ime Majda. Naime, od danas igralište  u Kozicama zove se Igralište Ivica Filković i Perica Sabo. Mramornu ploču, dar Klesarstva Petrinjak, s imenom igrališta, svečano su otkrile majke kozičkih branitelja po kojima je i nazvano kozičko nogometno  igralište. Želja je organizatora do idućeg Memorijala izraditi spomenik u znak sjećanja na kozičke branitelje koji bi bio postavljen u središtu Kozica.

Sudionici memorijalne utrke kao i svake godine startali su iz parka 136.slatinske brigade. Prema mjesnom domu u Kozicama, krajnjem cilju ove utrke trčalo je 30-ak što trkača što rekreativaca.

Sudionicima utrke zahvalnice za sudjelovanje uručio je predsjednik MO Kozice Dario Medved i predsjednika NK Kozice Damir Parc. Najuspješnijim braniteljima u disciplinama u kojima su se natjecali, medalje za pojedinačne i ekipne uspjehe, uručili su predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, a na uspjehu im je čestitao pročelnik u Uredu slatinskog gradonačelnika Marin Kokorić.

Nogometnim turnirom ujedno je i završen 22. memorijal ”Ivica Filković i Perica Sabo”.

Prisutne nogometaše i gledatelje, okupljene na nogometnom igralištu NK Kozice ”Ivica Filković i Perica Sabo”, pozdravili su predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, pročelnik u Uredu gradonačelnika Slatine Marin Kokorić, predsjednik MO Kozice Dario Medved i predsjednik NK Kozice Damir Parc.

Na turniru su sudjelovale četiri ekipe, NK Kozice, NK Mladost Miljevci, NK Slavonija Sladojevci i NK Slatina. Pobjednik ovogodišnjeg Memorijalnog turnira u velikom nogometu je NK Slatina. Uz muške arbitre Fabijanca, Pravdu, Valenta, Culeja i Pastuovića, turnir su sudile i dvije sutkinje, Matea Loparac i Ana Nikolić.

Pehare predstavnicima ekipa uručili su predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, pročelnici u Uredu gradonačelnika Slatine Marin Kokorić i Krunoslav Šarabok, te predsjednik MO Kozice Dario Medved. (rt / Foto: R. Turkalj)

REZULTATI

Pikado pojedinačno:

 1. Stjepan Trevizan
 2. Ivo Sekić
 3. Franjo Pajtl

Viseća kuglana ekipno:

 1. ZUiČ HVIDR-a VPŽ
 2. UHDDR TO Sladojevci
 3. Hrvatski branitelji Kozice

Viseća kuglana pojedinačno:

 1. Damir Lacković
 2. Zvonko Podboj
 3. Drago Sabljak

Streljaštvo zračnom puškom ekipno:

 1. PHR Virovitica
 2. ZUiČ HVIDR.a VPŽ
 3. HVIDR-a Slatina

Streljaštvo zračnom puškom pojedinačno:

 1. Stjepan Krahulec
 2. Velimir Petrović
 3. Ilija Nikolić

Nogometni turnir:

NK Mladost Miljevci-NK Kozice 2:2  (jedanaesterci 5:4)
NK Slavonija Sladojevci-NK Slatina 0:2

Za 3. mjesto:
NK Slavonija Sladojevci-NK Kozice 1:0

Za 1. mjesto:
NK Slatina-NK Mladost Miljevci 5:1

Poredak:
1. NK Slatina
2. NK Mladost MIljevci
3. NK Slavonija Sladojevci
4. NK Kozice

x

Check Also

Valentinovski turnir uzeli Anja i Antonio, i Manuela i Renato

Jučer je u Gornjem  Miholjcu na automatskoj streljani u mjesnom domu održan Valentinovski turnir zračnom ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org