DOGAĐANJANASLOVNICA

Kozice za Vukovar – Kozičani izvezli biciklistički maraton i odali počast vukovarskim žrtvama

U organizaciji Mjesnog odbora Kozice, u spomen 32. obljetnice okupacije i pada Vukovara danas su se Kozičani Zvonko Kiš, Drago Kiš, Dalibor Vandruš, Tomislav Vidas i Josip Cader odvažili na memorijalni biciklistički maraton od Kozica do Vukovara.

Prije polaska na ovaj put dug 135 kilometara zajedno sa svojom logističkom pratnjom u kojoj su se našli Andrej Slavetić i Damir Parc, odali su počast svim poginulim, preminulim i nestalim hrvatskim braniteljima paljenjem lampiona kod spomen obilježja poginulim kozičkim braniteljima Ivici Filikoviću i Perici Sabi ispred kapele sv. Roka u Kozicama.

– Ideja se rodila prije nekoliko tjedana i uz malo truda vrlo smo se brzo organizirali i dogovorili plan puta. Nitko od nas nije do sada izvozio toliko kilometara u komadu ali sam bio siguran da ćemo u tome uspjeti i drago mi je da smo uspješno stigli do cilja i poklonili se žrtvama Vukovara paljenjem svijeća ispred središnjeg križa na ušću Vuke u Dunav, – istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Kozice Josip Cader te se tom prigodom zahvalio sponzorima među kojima su se našli Autoservis Ino, AutoElektrika Igor, DVD Kozice i OPG Balić, a riječi zahvale uputio je i svima ostalima koji su im pomogli u organizaciji, osobito policijskim službenicima Policijske postaje Slatina.

(M. Feldi; Foto: MO Kozice)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button