DOGAĐANJANASLOVNICA

Kozarčevi Simpsoni i Marulićevi Jedan pobjednici Međuškolskog natjecanja Crvenog križa

Danas je u Osnovnoj školi Josipa Kozarca održano Međuškolsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa sa šireg slatinskog područja. Ovo natjecanje koje već godinama organizira Gradsko društvo Crvenog križa Slatina, zaželjevši dobrodošlicu mladim natjecateljima, njihovim mentorima te gradonačelniku Denisu Ostrošiću, otvorila je ravnateljica škole Ksenija Vujanović Juras. Prije samog početka nekoliko riječi mladima uputio je i gradonačelnik, inače također godinama aktivni učesnik natjecanja u ulozi sada već prekaljenog majstora izrade realističnih prikaza rana. Zaželjevši im sreću na natjecanju primarna gradonačelnikova poruka  upućena mladima bila je ta da u budućnosti imaju što manje posla vezanog  uz pružanje prve pomoći.
Na tome tragu svoju je poruku uputila i predsjednica GDCK Slatina Ljiljana Peretin, jer nesreće se koliko ih god željeli izbjeći, na žalost, uvijek događaju, pa je primarna zadaća i svrha ovakvih natjecanja osposobiti djecu i mlade za učinkovito pružanje prve pomoći.
Osim alfe i omege cjelokupnog događaja ravnatelja GDCK Vlatka Jelenčića, vrijednih djelatnika CK, brojnih volontera inače djelatnika škole domaćina, gradonačelnika i njegove asistentice na poslu izrade rana maturantice Ane Bičanić, i danas su svoj  udio u provedbi natjecanja kao i svake godine do sada u ulozi sudaca,ali i edukatora, dali doktori Miroslav Venus i Ivica Fotez.

Što se tiče samih rezultata prvo su mjesto u konkurenciji 6 ekipa osnovnih škola osvojili članovi ekipe SIMPSONI OŠ Josipa Kozarca vođeni mentoricom Ljiljanom Peretin. Drugo mjesto pripalo je ekipi HEDAS 12345 OŠ Eugena Kumičića vođenoj mentoricama Kristinom Premec i Renatom Grahovac dok su na trećem mjestu završili PESEKI iz OŠ Vladimira Nazora iz Nove Bukovice s mentorom Đorom Đorđevićem. Četvrte su bile RUŽEE OŠ Voćin s mentoricom Anamariom Banovac, peti MAČIĆI iz mikleuške škole s mentoricom Milkicom Sarajlić Kolundžija, a šesti SPASITELJI iz čađavačke škole Davorin Trstenjak s mentoricom Marijom Majer.

U konkurenciji učenika srednjih škola natjecale su se dvije ekipe SŠ Marka Marulića obje vođene mentoricom Mirjanom Drenski. U konačnom zbiru za nekih deset bodova uspješnija od ekipe POMOĆ bila je ekipa imena JEDAN, pa će tako ona zajedno s pobjednikom kod pomlatka SIMPSONIMA putovati na regionalno natjecanje.
(dj/Foto: Damir Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button