DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Koordinator-ataše Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA posjetio Slatinu

23. veljače koordinator-ataše Haşim Koç iz Turske agencije za suradnju i koordinaciju – TIKA pri Veleposlanstvu Republike Turske u Zagrebu, posjetio je Zavičajni muzej Slatina gdje mu je ravnateljica muzeja Dragica Šuvak predstavila stalni postav muzeja i upoznala ga s mogućnošću poboljšanja pojedinih dijelova postava, te zamolila za pomoć u nabavi nove multimedije.

Potom je održan sastanak kojemu su uz zaposlenike Zavičajnog muzeja prisustvovali zamjenica gradonačelnika Grada Slatine Sanja Mrzljak Jovanić, predsjednik Vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija, privremeni pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić i direktorica Turističke zajednice Grada Slatine Vanja Lazić.
Tom je prigodom g. Haşim Koç upoznao nazočne s realiziranim projektima u kojima je sudjelovala TIKA i to u različitim sektorima od obrazovanja, kulture, zdravstva, kulturne baštine do akademske podrške i razmjene iskustava, zatim društvenih infrastruktura, sporta, predškolskog odgoja, akademske mobilnosti, kulturne suradnje i transfera tehnologije.

Zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić i pročelnik Upravnog odjela za razvoj Marin Kokorić upoznali su g. Koça s mogućnošću suradnje na pojedinim slatinskim projektima i pozvali ga da ponovno posjeti Slatinu kako bi osim kulturne i turističke uspostavili i gospodarsku suradnju između slatinskih i turskih poduzetnika.

Na tragu sličnosti hrvatskog i turskog jezika i običaja dogovoreno je da će u Slatini biti organiziran Dan turske kulture, a koji će se održati u sklopu jedne od gradskih manifestacija. (mf/Foto:Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button