NASLOVNICAOPĆINE

Konstituirano Općinsko vijeće Čađavice: Nastavak besprijekorne suradnje vlasti i oporbe

Na poziv predstojnice Ureda državne uprave Virovitičko-podravske županije, uz početno vođenje upravne savjetnice Službe za opću upravu VPŽ Dijane Vedriš Blaškan, Općinsko vijeće Čađavice prvo je na slatinskom području održalo svoju konstituirajuću sjednicu.

Prema rezultatima lokalnih izbora održanih 21. svibnja, koalicija HDZ-HSLS nositelja Mirka Rončevića osvojila je 644 glasova ili 59,79 posto i time sedam vijećničkih mjesta (Mirko Rončević, Josip Novosel, Dragutin Španić, Željka Beneta, Zlato Uglješić, Josip Piskać i Josip Gladović), koalicijska lista grupe birača nositelja Antuna Martinčevića osvojila je 235 glasova ili 21,81 posto i time dva vijećnička mjesta Antun Martinčević i Damir Konta), a lista koalicije HSS-SDP nositeljice Zrinke Brajnović osvojila je 198 glasova ili 18,38 posto i dva mjesta u Općinskom vijeću (Zrinka Brajnović i Josip Đakovac). Na izborima je osigurana zakonom predviđena odgovarajuća zastupljenost pripadnika srpske nacionalne manjine, a umjesto načelnika Mirka Rončevića, vijećničku dužnost obavljat će Ivo Matoković.

Kad je predsjedanje sjednicom preuzeo Josip Novosel, prvi izabrani član s kandidacijske liste koja je dobila najviše glasova (HDZ-HSLS), izabrani vijećnici s verificiranim mandatom položili su svečanu prisegu, a potom su izabrani članovi Odbora za izbor i imenovanja predložili novog predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća. Dužnost predsjednika Općinskog vijeća Čađavice u sljedećem mandatu i dalje će obavljati Josip Piskać, a njegov zamjenik bit će Dragutin Španić. Oni su izabrani s osam glasova za i tri suzdržana glasa.

Na sjednici su nazočni bili općinski načelnik Mirko Rončević i njegov zamjenik Petar Budimir, koji su izabrani u prvom krugu lokalnih izbora  s osvojenih 640 glasova ili 57,76 posto birača koji su pristupili izborima.

Zahvaljujući se svima na ukazanom povjerenju, Piskać je rekao da je ta dužnost za njega velika odgovornost, ujedno i čast, i da će se truditi, kao i u proteklom mandatu, vršiti je časno i pošteno, na dobrobit svih mještana općine Čađavica. – Nadam se da ćemo imati potporu u oporbi, da ćemo svi zajedno, svim snagama činiti dobra djela da ljudima, koliko ih je još ostalo i onima koji će doći u općinu Čađavica, bude bolje, rekao je na sjednici novi/stari predsjednik Općinskog vijeća Čađavice. U izjavi za Glas Slavonije Josip Piskać je ustvrdio kako „Čađavica ide naprijed“. – Mladi odlaze i ja bih im otvorio sto radnih mjesta da mogu. Ali imamo lijepe i velike projekte i ja se nadam da će sastav ovog vijeća funkcionirati besprijekorno, kao i u prošlom mandatu, kada su sve odluke u 26 radnih sjednica Općinskog vijeća donesene jednoglasno.

(P. Žarković – Glas Slavonije / Foto: Marijo Kokorić – Radio Slatina)


 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button