DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Koncert Suhopoljskih tamburaša Slatini za rođendan

Kao „točku na i“ proslavi Dana grada Slatine večeras su organizatori Grad Slatina i TZ Grada Slatine svim građanima darovali koncert tamburaškog sastava uz čiju su svirku uživo na Trgu sv. Josipa  Slatinčani ušli i u 2023.godinu.Radi se o tamburaškom sastavu Suhopoljski tamburaši koji ni večeras u Slatini nije iznevjerio. Suhopoljski tamburaši u dvosatnom sviranju Slatini za rođendan odradili su odličan glazbeni repertoar navevši publiku da zapjeva a poneke od njih da i zaplešu.

Ovaj tamburaški sastav vrlo je aktivan u svom djelovanju i iza sebe ima bezbroj nastupa diljem Hrvatske, kao što su nastupi na Orahovačkom proljeću, Slatinskom ljetu, nastup u serijalu Lijepom našom, više puta na festivalu Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomači, te su bili pratnja poznatim izvođačima Krunoslavu Kići Slabincu, Edvardu Berecu, Đuri Jelenčiću i dr. Sudjeluju i na raznim humanitarnim koncertima.

Za onu publiku koja je ogladnjela od pjevanja i plesanja uz sjajnu svirku tamburaša ali i svježeg večernjeg zraka, gastronomska ponuda je baš kao i tijekom dana, i u večernjim satima bila na nivou.

Dok su odrasli uživali u koncertu, mališani su se već uobičajeno mogli penjati i spuštati po napuhancima.

Nakon nešto skromnijeg obilježavanja Dana našega grada nego prethodnih godina, ali ipak događanjima bogatog vikenda koji je sada već iza nas, ista ova proslava, zapravo, ne staje večeras, nego se nastavlja još ponekim događanjima do 17.rujna.

Izdvajamo revijalnu malonogometnu utakmicu između NK Meljani i Grada Slatina, izložbu „20 godina KRIK-a“,11.otvoreno prvenstvo u kuhanju fiš paprikaša …

(Tekst i Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button